Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міграційна служба інформує.

Дата: 24.01.2023 13:16
Кількість переглядів: 101

Міграційна служба наголошує, що варто потурбуватися про готовність та належний стан документів.

Для оформлення документа можна скористатися сервісом «Електронна черга» на офіційному сайті ДМС або звернутися безпосередньо до будь-якого підрозділу Міграційної служби.

Вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки до 20 робочих днів – 450 грн., до 10 робочих днів – 820 грн.

Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон до 20 робочих днів – 856 грн., до 7 робочих днів – 1496 грн.

 

Нагадаємо, що Уряд України прийняв постанову № 1109 від 01.09.2021 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 289 і від 25 березня 2015 р. № 302», яку було розроблено за ініціативи ДМС України.

 

Ухвалені зміни передбачають спрощення процедури оформлення паспорта громадянина України  і, зокрема, надають можливість:

  • оформити ID-картку за місцем звернення, у тому числі – особам, які проживають на тимчасово окупованій території України;
  • одночасно з першою ID-карткою оформити реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) для осіб від 14 до 18 років, без необхідності звернення до податкового органу;

Крім того:

  • під час оформлення ID-картки замість документа про присвоєння РНОКПП особа може подати дані про РНОКПП, які внесені до паспорта або свідоцтва про народження, у тому числі в електронній формі (після запровадження технічної можливості у територіальному органі/ територіальному підрозділі ДМС провести перевірку відповідності таких даних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків).
  • особи, які звертаються за оформленням паспорта вперше після досягнення 18 років та у яких відсутнє свідоцтво про народження, можуть подати замість нього витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження.

 

Отримати інформацію щодо стану оформлення біометричного документа можна на офіційному веб-сайті ДМС, скориставшись сервісом «Перевірка стану оформлення документів».

Як оформити паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон?

 

На сайті державної міграційної служби завдяки сервісу «Електронна черга онлайн» можна записатися до електронної черги на оформлення біометричних документів. Електронний сервіс дозволяє записатися в чергу для оформлення документа, заздалегідь зазначити всю необхідну інформацію, що скоротить час особистого візиту до підрозділу ДМС, а також сплатити послугу онлайн.

 

Як записатися в електронну чергу?

Записатися в чергу громадянин України може особисто через веб-сайт Державної міграційної служби (ДМС). Після запису в електронну чергу та внесення інформації про заявника формується QR-код, який потрібно роздрукувати та пред’явити при відвідуванні підрозділу міграційної служби. Сервіс дозволяє обрати регіон, дату та час відвідування територіального підрозділу ДМС.                                                                                                       

Посилання на сервіс «Електронна черга онлайн»: https://dmsu.gov.ua/services/online.html

  • Заповніть форму дотримуючись підказок.
  •  Після постановки в чергу Вам надійде SMS повідомлення, у якому буде номер черги та час прийому.

Яка вартість послуги?

 

Запис в електронну чергу – послуга безкоштовна.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь