Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні п'ята річниця дня пам’яті нашого земляка, учасника АТО Дмитра Литвинчука!

Дата: 25.11.2022 13:27
Кількість переглядів: 255

Сьогодні п'ята річниця дня пам’яті нашого земляка, уродженця села Крученець, учасника АТО Дмитра Литвинчука.

У 2009 році Дмитро закінчив Селянщинський спортивний ліцей. В 2014 році закінчив навчання в Житомирському державному університеті імені Івана Франка, де отримав диплом спеціаліста на факультеті «Фізичного виховання і спорту». Під час навчання хлопець встиг попрацювати викладачем фізичної культури в своєму рідному спортивному ліцеї.

29 жовтня 2014 року Дмитро уклав контракт на проходження військової служби та був направлений до військової частини, де в подальшому з гідністю ніс службу. Успішно виконував свою роботу на посаді начальника радіостанції відділення зв’язку та радіотехнічного забезпечення.

У жовтні 2017 року, Дмитро Литвинчук за власним бажанням був відряджений для виконання військового обов’язку в зоні проведення АТО в якості розвідника-далекомірника розвідувального взводу 2-го батальйону 95-ої десантно-штурмової бригади.

25 листопада 2017 року, під час несення бойового чергування на позиції в районі населеного пункту Верхньоторецьке, що на Донеччині, сержант Литвинчук Дмитро Юрійович загинув внаслідок снайперського обстрілу з боку позицій противника. Як повідомляє сайт «Книга пам’яті полеглих за Україну», снайпер не давав витягнути пораненого Дмитра, і він помер від крововтрати. Намагаючись врятувати Дмитра, смертельне поранення дістав молодший сержант М. Перепелиця.

Дмитра Юрійовича поховано як героя України на цвинтарі рідного села.

Указом Президента України № 42/2018 від 26 лютого 2018 року, "за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкового виконання військового обов'язку", Дмитро Литвинчук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Меморіальні дошки полеглому в боях за Україну сержанту Литвинчуку Дмитру Юрійовичу відкрито на будівлі штабу військової частини А1724 в містечку Озерне та на фасаді Селянщинського спортивного ліцею.

Сьогодні представники Оліївської сільської ради вшанували пам’ять Дмитра, поклавши квіти на могилу воїна. 

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Його хоробрість та самовідданість завжди житиме в наших серцях! Вічна пам'ять Герою!

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь