Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській громаді відбулися урочисті заходи до Дня працівників освіти та до Всесвітнього дня бібліотекаря (ФОТОЗВІТ)

Дата: 30.09.2022 20:20
Кількість переглядів: 751

Щорічно першої неділі жовтня Україна відзначає День працівників освіти. Цього року День вчителя припадає на 2 жовтня.

Напередодні свята, 30 вересня, в приміщенні Оліївської сільської ради відбулися урочистості. Педагогічні колективи закладів загальної середньої та дошкільної освіти були відзначені подяками від секретаря Оліївської сільської ради Бориса Ткаченка за професійну діяльність, спрямовану на всебічний розвиток особистості – патріота України, створення оптимального освітнього середовища в умовах воєнного стану.

Крім того, окремими подяками від військової частини були нагороджені заклади освіти громади за вагомий внесок у всебічне забезпечення особового складу Національної гвардії України для якісного виконання службово-бойових завдань в ході російської агресії та з нагоди відзначення Дня працівників освіти.

Також колективи шкіл та садочків отримали грамоти командира військової частини зі словами щирої вдячності за співпрацю та сприяння обороноздатності Збройних Сил України у період російської агресії проти України.

У своєму вітальному слові секретар ради Борис Ткаченко зазначив: «Раніше в школах влаштовували концерти з нагоди професійного свята, проте з приходом COVID-19, а тепер і війни, школи громади змушені проводити навчальний процес онлайн. Але не зважаючи на це ми всі віримо в нашу перемогу, в наші Збройні Сили та маємо надію найближчого повернення дітей до стін рідної школи та до очної  форми навчання».

Військові, вітаючи працівників закладів освіти громади, дякували за турботу, підтримку, чуйні серця та допомогу Збройним Силам України. Вітання були взаємні.

Окрім того, сьогодні,  на передодні Всеукраїнського дня бібліотек, начальником  відділу з питань культури, молоді та спорту Оліївської сільської ради Наталією Маркеєвою було  проведено методичний день.

У заході взяли участь секретар Оліївської сільської ради Борис Ткаченко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Артур Черниш та депутат виборчого округу №1 Оліївської сільської ради Анатолій Лисенко.

«Мистецтво завжди було зброєю, особливо  під час війни. Бо це - промінь надії, оплот людяності. Працівники культури нашої громади  роблять все необхідне для перемоги, піднімаючи патріотичний дух населення.

Тож, вітаю зі святом духовності, мудрості і знань! Бібліотека - особливе місце. Нехай там завжди панує чарівна атмосфера. Хочеться побажати щастя, здоров’я, наснаги всім, хто присвятив себе цій  праці!", - звернувся до бібліотекарів Борис Ткаченко.

Артур Черниш зазначив, що бібліотеки сьогодні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи,  а й займаються  волонтерською роботою. допомагаючи Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам та особам зі складними життєвими обставинами.

Анатолій Лисенко, в  свою чергу, запевнив, що депутатський  корпус буде докладати максимум зусиль у питання розвитку закладів культури сільської ради та підтримки творчих  ідей їх працівників.

"Хоч сьогодні вік Інтернету і прогресу, але без книг нам не обійтися. Сьогодні хочеться привітати всіх бібліотекарів з професійним святом! Величезна вдячність вам за самовіддану працю! За те, що ви продовжуєте берегти знання, накопичені століттями для всіх нас! ", - сказав Анатолій Лисенко.

Досвідом своєї роботи поділились  запрошені гості – завідувачка філії №5 Комунального закладу «Міські публічні бібліотеки»  Олена Володимирівна Кочина та завідувачка філії  клубу «Соколова гора» КЗ «Палац культури» Людмила Антонівна Перегуда.

Головним акцентом методичного дня  стала презентація поетичної збірки   бібліотекаря бібліотеки села Новопіль Наталії Куліш  «Вірші, написані  війною», яку підготувала і провела головний спеціаліст відділу Марія Галіцька. Разом з автором збірки твори декламували і учасники заходу.

 У фіналі презентації секретар ради   Борис Ткаченко декламував  вірш «Просто жити».  « Нехай живуть у щасті люди. Про це я мрію день у день…» - звучало в унісон з основною метою його роботи на посаді задля  приближення перемоги та розвитку громади .

Сьогодні бібліотеки - це інформаційні, освітні заклади, які роблять великий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства. Зі святом!!!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь