Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО НА ЖИТОМИРЩИНІ: ПІДПИСАНО ДОГОВІР НА РЕКОНСТРУКЦІЮ ЖИТОМИРСЬКОГО АЕРОПОРТУ, — ВІТАЛІЙ БУНЕЧКО

Дата: 07.02.2022 16:53
Кількість переглядів: 141

Сьогодні, 07 лютого, у Житомирській облдержадміністрації урочисто підписано договір на реконструкцію злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Житомир» імені Сергія Корольова.

Участь у заході взяли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, голова обласної ради Володимир Федоренко, міський голова Сергій Сухомлин, представники ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», Служби автомобільних доріг у Житомирській області та ЗМІ.

«Завдяки тому, що аеропорт «Житомир» був включений до програми Президента «Велике будівництво» на 2022 рік, ми переходимо від слів до справи. Переможець конкурсу, українська компанія з турецькими інвестиціями має великий досвід будівництва аеропортів», — сказав Віталій Бунечко.

Переможець тендеру  —  ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Компанія вже побудувала злітно-посадкову смугу аеропорту Запоріжжя, термінал D та перон аеропорту Бориспіль та виконує роботи з будівництва аеропорту у Дніпрі.

«Символічно, що співробітництво з турецькими інвесторами на Житомирщині продовжуємо одразу після підписання зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною», — додав Віталій Бунечко.

Загальна вартість робіт із реконструкції злітно-посадкової смуги складає майже 800 млн грн, з яких 50 – це співфінансування з бюджету міста, а решта – кошти держави.

Передбачається провести земляні роботи, заміну покриття електричних мереж, встановлення нової системи освітлення, а також нової системи радіозв’язку та світлосигнального обладнання.

Нагадаємо, що у рамках програми Президента «Велике будівництво» у 2022 році стартує відновлення проблемної ділянки однієї з найзавантаженіших транспортних артерій країни – траси М-06 Київ ? Чоп.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь