Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні батьки! Нагадайте дітям про безпеку під час канікул!

Дата: 14.06.2021 09:15
Кількість переглядів: 498

Про безпечне поводження в побуті та довкіллі рятувальники вже розповідали дітям упродовж тижня. Наразі звертаються і до батьків, опікунів та дорослих, від яких залежить організація дозвілля і контроль за місцем перебування дітей.

До надзвичайних подій за участю дітей, а також травмувань, як правило, призводять ситуації з використанням джерел відкритого вогню – розведення багаття, користування сірниками, запальничками та свічками поблизу запасів сухих кормів, у дровітниках та у побуті. Тому їх слід зберігати у недоступних для дітей місцях і розповідати малечі про наслідки їх використання. Тому радимо відшукати час, аби поспілкуватися з дітьми на тему безпеки і розглянути основні правила.

Правила протипожежної безпеки для дітей:

  • НЕ грайся із сірниками та запальничками.
  • НЕ запалюй свічки та сірники без нагляду.
  • НЕ залишай іграшки, книжки, одяг біля увімкнених обігрівачів.
  • НЕ суши речі над газовою плитою.
  • НЕ пали багаття у сараях, підвалах, на горищах.
  • НЕ вмикай багато електроприладів одночасно: електромережа може згоріти.
  • Обов'язково вимикай електроприлади, коли виходиш із дому. Не тягни за дріт руками, обережно вийми штепсель із розетки.
  • На дачі або в селі не відкривай грубку: від маленької жаринки, що випаде з неї, може спалахнути пожежа.

У разі пожежної небезпеки – наявності вогню, іскріння, диму – слід негайно вийти на повітря (за двері, балкон) і покликати на допомогу. Викликати пожежно-рятувальну службу за номером «101», назвавши своє ім'я, прізвище, коротко описавши ситуацію: наявність вогню, диму, кількість людей у приміщенні, свій номер телефону.

При появі запаху газу в квартирі, приміщенні в жодному разі не вмикати електроприлади, не користуватися стаціонарним чи мобільним телефоном, відкрити вікна, двері, перевірити приміщення, вимкнути газову плиту, якщо вона була включена й вийти з приміщення. Необхідно покликати на допомогу дорослих, негайно повідомити в газову службу за номером «104» чи Службу порятунку «101», назвавши своє ім’я, прізвище, свій номер телефону, коротко описавши ситуацію.

Перебуваючи на вулиці, слід пам’ятати про НЕБЕЗПЕКИ:

  • небезпечно наближатися та перебувати біля водоймищ без супроводу дорослих;
  • категорично забороняється наближатися й перебувати біля будівельних майданчиків, кар'єрів, у покинутих напівзруйнованих будівлях для запобігання обрушень будівельних матеріалів й попередження травм та загибелі;
  • заради «селфі» небезпечно здійматися на висоту, вершини мостів, потяги тощо (найчастіше причиною загибелі поціновувачів селфі стають транспортні аварії, утоплення та падіння з висоти, також під час зйомки фото на даху потягу підлітки нерідко помирали через ураження струмом).

Тож шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду і потурбуйтеся про їхню безпеку! Власним прикладом виховуйте у дітей навики обережного поводження з вогнем, газом, водою, побутовою хімією та ліками. Пам’ятайте: життя дітей залежить від турботи дорослих!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь