Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Ведеться пошук патронатних вихователів!

Дата: 14.04.2021 14:36
Кількість переглядів: 837

Фото без опису  Шановні жителі Оліївської громади! Законом України № 936-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 №148 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною» передбачено здійснення заходів щодо запровадження послуги патронату над дитиною як альтернативи притулкам, центрам соціально-психологічної реабілітації та інтернатним закладам для дітей

  Послуга патронату над дитиною передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин, що спричинили вилучення/влаштування дитини

   Патронатні вихователі за надання послуги патронату над дитиною отримуватимуть достойний рівень грошової винагороди/забезпечення: у період перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Крім того на кожну дитину, влаштовану в сім’ю патронатного вихователя виплачується соціальна допомога, розмір якої становить 2 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на місяць.  

   Оплата послуг із здійснення патронату над дитиною та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя до 2027 року буде здійснюватись за рахунок коштів державного бюджету. 

   Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Патронатні вихователі працюватимуть у складі міждисциплінарної команди з ведення випадку (спеціалістів служби у справах дітей та центру надання соціальних послуг Оліївської сільської ради, фахівців із соціальної роботи, соціальних працівників, педагогів, психологів, медиків, юристів та інших), які підтримають та забезпечать необхідну допомогу у догляді, вихованні і розвитку влаштованої під патронат дитини та взаємодіятимуть з біологічною сім’єю влаштованої дитини. 

   Патронатні вихователі пройдуть обов′язкове тренінгове навчання за рахунок бюджетних коштів. 

   Запрошуємо всіх бажаючих до співпраці.

  Для отримання додаткової інформації звертатися в Центр надання соціальних послуг Оліївської сільської ради, адреса: с. Троковичі, вул. Житомирська, 1а. (адмінприміщення старостинського округу)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь