Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вчителі словесності ділилися досвідом використання інноваційних технологій

Дата: 08.04.2019 10:59
Кількість переглядів: 610

Фото без описуМи виховуємо учня не як носія знань, а як людину, яка має жити в суспільстві і приносити йому користь.

(В. Сухомлинський)

    Під таким девізом проведено засідання методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу освітніх закладів Оліївської сільської ради, яке відбулося 27 березня 2019 року на базі Троковицького природничо-екологічного ліцею на тему: «Формування ключових компетентностей школярів на уроках словесності шляхом використання інноваційних технологій». Розпочалося засідання з емоційного налаштування та правил проведення.

    Під час методичного калейдоскопу власні портфоліо представили вчителі, які атестуються. Зокрема, Неля Михайлівна Ничипорчук, вчитель української мови та літератури Некрашівської гімназії, презентувала «Використання інноваційних технологій для розвитку творчого потенціалу учнів на уроках словесності» та продемонструвала методику проведення вправ «Займи позицію», «Мікрофон», «Дерево рішень», «Мозковий штурм», які допоможуть організувати обговорення чи дискусію суперечливого питання, нададуть можливість учневі обґрунтувати свою позицію або навіть перейти на іншу в будь-який час, якщо  арґументи протилежної сторони були переконливими.

    Про інноваційні форми й методи говорила Надія Михайлівна Гуськова, вчитель англійської мови Некрашівської гімназії, яка зазначила, що за інноваційними технологіями майбутнє, оскільки вони відкривають широкий простір для творчості, самостійної роботи учнів, підвищення рівня їх соціалізації.

    Марія Василівна Супрунова, вчитель української мови та літератури Кам’янської гімназії, під час презентації зупинилася на формуванні комунікативної компетентності на уроках української мови та літератури, звернула особливу  увагу на практичний аспект. Педагог на уроках літератури використовує творчі проекти, участь у яких допомагає школярам краще осягнути художній твір, зрозуміти літературну епоху, усвідомити особливості творчості різних письменників, висловити особистісне ставлення до літературного явища, реалізувати свої творчі та інтелектуальні здібності.

    Молодий спеціаліст Інна Михайлівна Рухляда, вчитель англійської мови Кам’янської гімназії, ділилася досвідом роботи із практичного використання нових форм і методів навчання, розповіла про творчі знахідки педагога на уроках.

    Голова методичного об’єднання Світлана Володимирівна Чигира підготувала доповідь на тему: «Порядок проведення  ДПА у 9 та ЗНО і ДПА у форматі ЗНО в 11 класах»,  детально зупинилася на структурі тестових робіт, характеристиці основних складових сертифікаційної роботи, типах та формах завдань, критеріях оцінювання та основних вимог щодо проведення і складання ЗНО та ДПА з української мови та літератури, зарубіжної літератури, англійської мови. Доповіла про новації тестів з англійської мови у 2019 р., детально ознайомила з характеристикою сертифікаційної роботи та зробила акцент на тому, які знання, навички та вміння повинні продемонструвати випускники. Результати ЗНО враховуються як ДПА в 11 класі.

    Засідання відбулося у теплій, доброзичливій та дружній атмосфері.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь