Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївці не забувають про інклюзивну освіту

Дата: 29.11.2018 12:18
Кількість переглядів: 491

Фото без опису    Гуманне, милосердне та дбайливе ставлення до людей, дітей і молоді, які не можуть вести повноцінне життя через вади фізичного чи  психічного розвитку є однією з ознак  цивілізованого суспільства. Тому в Оліївській громаді підтримуються усі прогресивні новації у напрямку створення відповідного освітнього простору для дітей з особливими освітніми потребами.

І, хоча тут навчається лише одна дитина, що потребує особливої уваги, є діти, яким необхідні консультації психолога, логопеда чи дефектолога.

    Одним із перших конкретних кроків у цьому напрямку став здійснений головним спеціалістом гуманітарного відділу сільської ради І.О. Басун аналіз наявності пандусів у закладах освіти та їх відповідність чинним нормам та подання управлінню освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації інформації щодо доступності осіб з особливими потребами до об′єктів  соціальної інфраструктури, зокрема, закладів освіти.

    Також, оскільки вузьких спеціалістів на сьогоднішній день у громаді немає, гуманітарний відділ  планує організувати співпрацю з Новогуйвинським інклюзивно-ресурсним центром Житомирського району. Суть співпраці  полягає у проведенні комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження. З цією метою 20 листопада 2018 року начальник гуманітарного відділу Л.М. Хоцька разом із працівниками інклюзивно-ресурсного центру та його директором О.В. Нікуліною відвідали  заклади освіти   Оліївської сільської ради та продуктивно поспілкувалися там з педагогами.

    Зокрема, було проведено консультацію з учителем та асистентом інклюзивного класу Некрашівської гімназії щодо методики надання у повному обсязі освітніх та психологічних послуги дітям, що мають особливі потреби та складання ІПР (індивідуальної програми розвитку). У Троковицькому природничо-екологічному ліцеї  з його директором В.В. Кирийчуком було обговорено деякі моменти організації індивідуального навчання та надання додаткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. В Оліївській гімназії фахівці поспілкувалися з  педагогічним працівникам щодо  роботи з учнями, які мають проблеми з навчанням та поведінкою.

    Також було проведено бесіду  з директором Троковицького ЗДО «Веселка» К.А. Химач щодо раннього  виявлення та корекції вад психофізичного розвитку.

    У подальших планах гуманітарного відділу сільської ради - підписання угоди про співпрацю з Новогуйвинським інклюзивно-ресурсним центром, а також   вивчення можливості  організації віддаленого робочого місця  для  роботи з дітьми, що мають особливості психофізичного розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь