Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МЕДИЦИНА

06 Грудня, 2022 р., 16:32
Епідемічна ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Житомирській області  з 25.11.2022 по 01.12.2022 :
30 Листопада, 2022 р., 08:25
Енергетичні напої  (або просто -  енергетики) сьогодні можна купити в багатьох магазинах.  Дуже часто ці металеві півлітрові баночки можна побачити їх в руках молодих людей й навіть підлітків. Але це не означає, що вони ці напої є безпечними для дитячого здоров'я. Чому енергетики не рекомендується пити підліткам і в чому полягає їхня шкода?
17 Листопада, 2022 р., 12:35
Сьогодні світ відзначає Міжнародний день відмови від куріння. І сьогодні, як ніколи, важливо вкотре наголосити: куріння не варте того, аби віддавати за нього своє здоров’я та життя.
14 Листопада, 2022 р., 15:12
З 12 по 18 листопада відзначається Всесвітній тиждень обізнаності про антибіотики. Він є щорічним заходом Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Вперше цю ідею було висунуто в Європі в 2007 році. Мета заходів -- підвищення поінформованості про глобальну стійкість до протимікробних препаратів та заохочення передового досвіду серед громадськості та працівників охорони здоров'я, щоб уникнути подальшої появи та поширення лікарсько-стійких інфекцій.
09 Листопада, 2022 р., 09:19
Кашель три дні, температура і слабкість — багато українців/ок щиро вірять, що це вже безумовні ознаки пневмонії (запалення легень), а отже, вкрай необхідно починати приймати антибіотик. Зокрема через такі уявлення, шалену критику отримало нововведення — антибіотики можна придбати лише за рецептом. Про те, що таке насправді пневмонія, якою вона буває, та особливості її лікування під час війни поговоримо у матеріалі. Почнемо з того, що причини запального процесу в легенях на найдрібнішому рівні (альвеоли та малі бронхіоли) можуть бути різними. Серед інфекційних — бактеріальна природа та вірусна. Перша підлягає лікуванню антибіотиками, а другу — жоден подібний препарат не візьме за визначенням, бо вірус на антибіотики не реагує. Як, наприклад,  запальний процес у легенях, пов’язаний із коронавірусною хворобою. Специфічного лікування в такому випадку наразі не існує, лише симптоматичні ліки та, за необхідності, киснева підтримка.
01 Листопада, 2022 р., 08:24
Шановні жителі Оліївської громади!
17 Жовтня, 2022 р., 08:49
За даними ВООЗ, у світі понад 280 мільйонів людей осіб страждають від порушень зору, 39 мільйонів з них – повністю сліпі.  Щороку кількість сліпих у світі зростає на один мільйон осіб. Кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину -  одна дитина.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь