Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Оліївки, Сонячного та ближніх сіл відтепер мають свого сімейного лікаря

Дата: 07.09.2021 10:07
Кількість переглядів: 3668

Нарешті жителів Оліївки, Піщанки, Сонячного, Кам’янки, Новоселиці та Довжика на постійній основі прийматиме сімейний лікар. На стадії завершення зведення амбулаторії по вулиці Зоряній в Оліївці. До введення в експлуатацію даного закладу сімейний лікар вестиме прийом у приміщенні ФП с. Сонячне. Про графік прийому ми повідомимо незабаром, але вже зараз жителі Оліївської громади мають змогу підписувати декларації з сімейним лікарем Михайлом Колпаковим (телефон лікаря 0963621307)

Сільська рада все робить для того, аби жителі отримували якісні медичні послуги. Одним з кроків у цьому напрямку стало запрошення до роботи в громаді сімейного лікаря з багаторічним досвідом. Михайло Юрійович Колпаков народився в День Перемоги 1957 року, закінчив Вінницький медичний інститут, отримавши диплом з відзнакою. Починав трудовий шлях на своїй малій Батьківщині - в Овручі. Був завідувачем відділеннями в районній лікарні. Брав активну участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 9 місяців провівши в Чорнобильській зоні. Переїхав до Житомира. Михайло Юрійович був одним з перших сімейних лікарів, пройшовши відповідні шестимісячні курси 2004 року. Спочатку працював сімейним лікарем у 2-й міській лікарні Житомира, а 2012 року очолив амбулаторію в селі Зарічани, де пропрацював майже десять років. Прийняв пропозицію Оліївської сільської ради очолити амбулаторію в селі Оліївка (на межі з с. Сонячне), відкриття якої відбудеться незабаром.

Відтак, жителі Сонячного, Оліївки та ближніх сіл зможуть отримувати якісну первинну медичну допомогу на місці. Це, найперше, огляд лікарем, призначення лікування, результати аналізів. Наявний список безкоштовних аналізів, куди входить загальний аналіз крові, аналіз на холестерин, тест на вагітність, експрес-тест на гепатит В та С і коронавірус. Для цього громада готує підписання договору з лабораторію, яка проводитиме дані аналізи. Також громадяни безпосередньо в амбулаторії (а зараз у ФП) можуть зробити кардіограмму.

Крім того, сімейний лікар виписує рецепт за програмою «Доступні ліки». Це досить широкий спектр ліків, які громадяни можуть отримати безкоштовно чи з невеличкою доплатою (за ліки іноземного виробництва). Для цього необхідно підписати декларацію з лікарем. Сімейний лікар виписує і міжнародне свідоцтво про вакцинацію (документ для виїзду закордон), а ще – направлення на БЕЗКОШТОВНУ консультацію до вузького спеціаліста (ендокринолога, гастроентеролога тощо) районної, обласної лікарні та наукових інститутів. Тут маються на увазі медзаклади, які заключили договір з Національною службою охорони здоров’я. Також надаються направлення на безкоштовне проходження фіброгастроскопії, УЗД, мамографії, рентгенографії, комп’ютерної томографії грудної клітини.

У сімейного лікаря можна отримати і медичний висновок про тимчасову непрацездатність, оформлення на МСЕК, санаторно-курортне лікування. У структурі амбулаторії передбачений фізіотерапевтичний кабінет. Частиною роботи сімейного лікаря є огляд дітей.

Важливо наголосити, що направлення на госпіталізацію в сучасних умовах розвитку медицини в державі також дає сімейний лікар. Тобто для того, щоб викликати швидку, необхідно телефонувати до сімейного лікаря. При цьому, карети швидкої допомоги більше не транспортують хворих до лікарні, а лише надають невідкладну допомогу при станах, які загрожують життю людини. Транспортування хворого лягає на плечі самого хворого. На жаль, ці зміни прийняті на рівні держави.

Усі ці напрямки роботи лікар спільно з колективом майбутньої амбулаторії (а поки що ФП), за підтримки сільської ради, буде втілювати в життя. Тож слідкуйте за інформацією, підписуйте декларації з сімейним лікарем (0963621307, Михайло Юрійович) і бережіть себе та своїх близьких.

Для підписання декларації з лікарем необхідно при собі мати паспорт, код, свідоцтво про народження (для дітей) та мобільний телефон.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь