Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Телеканал «Інтер» розповів, як ремонтують дороги в Оліївській громаді

Дата: 16.12.2020 18:44
Кількість переглядів: 1113

Дороги, що нагадують поверхню місяця. У глибоких вибоїнах водіії гублять колеса своїх авто, через що нерідко потрапляють в аварії.

Поганими дорогами відмовляються їздити водії автобусів і тому деякі населені пункти залишаються відрізаними від цивілізації.

Так описує стан українських доріг програма «Ранок з Інтером». Впродовж року на автошляхах у різних куточках країни працювало безліч дорожньо-будівельних машин.

За 11 місяців вдалося відремонтувати майже 4 тис. км, - звітують посадовці. За підрахунками експертів, в Україні не більше 10% нових трас, решта - у незадовільному або навіть у занедбаному стані. І все через нестачу грошей на ремонт – кажуть посадовці.

В Оліївській територіальній громаді чекати підтримки від держави не стали. Вирішили ремонтувати дороги власним коштом.

Михайло Онищук працює водієм шкільного автобуса. Каже: долати три кілометри шляху із села Троковичі до села Некраші донедавна було справжнім випробуванням: «Ями були, вибоїни, брущатка була. Можна було погубити колеса. Кожного разу після поїздки дивишся - болт відірвався, гайка відкрутилася».

Ольга Рубан живе у селі Некраші. Жінка пригадує: дорога була у суцільних ямах, а після дощу перетворювалася на болото. Сюди відмовлялися їхати навіть водії таксі. «Це було пекло. Сюди не хотів їхати ніхто. Були великі ями, вибоїни. Діти не могли навіть їздити на велосипедах, адже їх потрібно було кожного разу ремонтувати».

За три роки громада власним коштом переклала асфальт на кількох десятках кілометрів доріг. А також почали ремонтувати дороги, які проходять територією громади, але перебувають на балансі області. Увесь цей час посадовці у вищих ешелонах влади продовжували казати: «грошей немає».

«Обласна адміністрація завжди посилалася на недостатність фінансування на ремонт доріг і зокрема на те, що є важливіші об’єкти, які потрібно ремонтувати. Хоча ми пропонували досить велике співфінансування у розмірі 50%. Після того, як ми почали ремонтувати дороги обласного значення близько двох місяців тому, у нас є сьогодні дійсно співпраця з ОДА», - розповів Оліївський сільський голова Анатолій Мельниченко.

ВІДЕО: https://youtu.be/IWuBVtAKgUc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь