Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася перша сесія новообраної Оліївської сільської ради (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дата: 27.11.2020 15:51
Кількість переглядів: 2413

27 листопада 2020 року відбулося засідання першої сесії 8-го скликання Оліївської сільської ради. Засідання першої сесії відкрила голова Оліївської  сільської ТВК Тетяна Мичевич, яка довела до відома присутніх інформацію про підсумки виборів Оліївського сільського голови і депутатів Оліївської сільської ради та відповідно визнання їх повноважень.

Відповідно до протоколів і постанов комісії, було обрано 22 депутатів Оліївської сільської ради та Оліївського сільського голову Анатолія Мельниченка. Свою діяльність обранці народу розпочали з виголошення присяги та отримання посвідчення голови та депутата.

Після вручення посвідчень право проведення першої сесії було надано Оліївському сільському голові Анатолію Мельниченку. Сільський голова подякував Оліївській сільській ТВК за конструктивну роботу в рамках дотримання законодавства та терпіння у проведенні місцевих виборів, які, насправді, були одними з найбільш непростих на Житомирщині. Також голова звернувся до обраних депутатів з закликом до плідної співпраці заради розвитку громади та блага жителів.

Наступним етапом роботи сесії було затвердження порядку денного. Було обрано лічильну комісію в складі трьох депутатів: Артема Морозюка, Василя Городнюка та Олександри Вигівської.

Після затвердження складу лічильної комісії, наступним етапом було обрання секретаря Оліївської сільської ради. Відповідно до норм чинного законодавства, сільський голова запропонував кандидатуру депутата Олександра Готича. Шляхом таємного голосування більшістю голосів депутати підтримали дану пропозицію.

Далі було розглянуто рішення «Про затвердження заступника сільського голови з економічних питань та інвестиційної діяльності». Більшістю голосів депутати підтримали кандидатуру Оксани Грищенко, яка має багаторічний досвід у даній сфері, працювала на керівних посадах як у державних органах влади, так і у приватних структурах.

Наступним рішенням стало затвердження переліку та персонального складу постійних комісій сільської ради та положення про них.

Важливим було питання про початок реорганізації Вільської сільської ради та приєднання її до Оліївської сільської ради.

Далі депутати проголосували за утворення старостинських округів та затвердили старост Оліївської сільської ради. Для оптимізації роботи сільської ради та покращення процесу вирішення актуальних для жителів питань сільський голова запропонував утворити новий Світинський старостинський округ, а територію Вільської ОТГ поділити на 3 старостинські округи – Вільський, Зороківський та Новопільський. Було  запропонувано кандидатури очільників усіх округів, окрім Зороківського. Кандидатури на цю посаду будуть додатково обговорені з депутатами та громадськістю, а рішення прийматимуть на наступній сесії. Після знайомства з запропонованими кандидатами більшістю голосів депутатів було обрано старост:

Кам'янський старостинський округ – Неоніла Пономарьова

Світинський старостинський округ – Анатолій Забродський

Троковицький старостинський округ – Василь Мазко

Вільський старостинський округ – Володимир Костюк

Новопільський старостинський округ – Петро Бєлий.

Це люди, які мають досвід керівника, досвід депутатської роботи та бажання працювати на благо жителів. При цьому, сільський голова наголосив, що старости обрані з випробувальним терміном, і їхня робота за кілька місяців буде оцінена головою спільно з депутатами та всіма жителями громади. У разі нарікань та негативних результатів, Анатолій Мельниченко заявив, що особисто виступить з пропозицією про відкликання старост.

Перша сесія пройшла злагоджено, усі 15 питань порядку денного були підтримані більшістю депутатів. Анатолій Мельниченко подякував усім жителям, хто прийшов на вибори і зробив свій внесок у майбутнє громади; всім депутатам побажав плідної роботи, міцного здоров‘я та витримки на шляху відстоювання інтересів жителів Оліївської громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь