Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Столітній храм в Оліївці відзначив Престольне свято

Дата: 22.09.2020 17:08
Кількість переглядів: 772

21 вересня в древньому храмі села Оліївка відзначили Престольне свято. 

На свято завітали жителі Оліївки, Піщанки, Світина та інших сусідніх сіл, серед них і керівництво та депутати Оліївської сільської ради. Традиційно розділити радість з вірянами прибули священики, життя яких пов’язано з нашим рідним краєм.

Зранку перед літургією відбувся водосвятний молебень. Божественну літургію очолив настоятель Оліївського храму отець Андрій. На завершення Богослужіння відбулася хресна хода, під час якої люди були окроплені святою водою.

Вітаючи односельчан з Престольним святом, секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко побажав усім міцного здоров’я та Божої допомоги в добрих починаннях. Він наголосив на тому, наскільки в наш непростий час важливо щиро надіятися на Бога, відвідувати храм і мати любов один до одного. При цьому важливо і плідно працювати во Славу Божу і на благо ближніх. Анатолій Мельниченко побажав, аби Матір Божа покривала своїм святим омофором жителів нашої рідної громади.

На адресу керівництва та депутатського корпусу сільської ради прозвучала подяка за те, що знаходять можливість зробити так, аби храми та недільні школи отримували належну підтримку. Це стосується, зокрема, і древнього Свято-Троїцького храму у сусідніх Троковичах, який нещодавно був повністю пофарбований, і прекрасного храму в Оліївці, який є окрасою нашої громади і її центральної садиби – Оліївки. Священики розповіли, як одного разу до Оліївського Свято-Різдво-Богородичного храму приїхали люди здалеку. Гості з захопленням оглядали нове зовнішнє «вбрання» храму і запитували, де знайти майстрів, які перетворили храм на таку красиву «шкатулку». Нове обшиття з сучасного матеріалу влаштоване так, щоб не лише прикрасити столітню будівлю, а й вберегти її від зовнішніх впливів. Цьогоріч оздобили храм і всередині. 

Настоятель Оліївського храму отець Андрій, який до того ж опікується селами Піщанка та Світин, подякував усім прихожанам, які в наш непростий час відвідують храм, моляться Богу про здоров’я усіх людей на землі, мир і добробут в Україні та рідній громаді. Священик наголосив, що молитва і праця для храму – це наш вклад у Вічність. Адже покоління змінюються, а намолений храм, віримо, стоятиме ще багато років і буде духовною підтримкою усім, хто прибуває до нього.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь