Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Замість «бебі-боксів» для новонароджених дітей – грошова компенсація

Дата: 07.08.2020 12:43
Кількість переглядів: 600

Кабінетом Міністрів України 29 липня 2020 р. прийнято рішення щодо реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (далі – проект) на період з 1 вересня 2020 р. по 31 грудня 2021 р.

Відповідно до проекту запроваджується цільова грошова компенсаційна виплата замість отримання «бебі-боксів» у розмірі 5 тис. грн. на кожну новонароджену дитину, яка перераховуватиметься на поточний рахунок відкритий в акціонерному товаристві «Комерційний банк «Приватбанк». Після отримання спеціальної соціальної картки з банківської установи необхідно звернутися в управління соціального захисту населення за місцем проживання (реєстрації) протягом 12 місяців з дати народження дитини з наступними документами:

  • копією свідоцтва про народження дитини;
  • копією паспорта заявника (посвідчення на постійне місце проживання, тощо);
  • копією реєстраційного номера облікової картки платника податків; довідкою з пологового будинку про неотримання «бебі-боксу» в разі народження дитини в 2020 р.

Вищезазначені документи разом з заявою (довільної форми) можна направити поштовим зв’язком або в електронному вигляді. Крім того, в зв’язку з введенням карантину, документи можна залишити в скриньці для документів, розміщених при вході в приміщення управлінь соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради.

Разом з тим, слід звернути увагу, що батьки не зможуть отримати цю компенсацію в готівковій формі. Вони зможуть у безготівковій формі самостійно витрачати кошти протягом року для придбання визначених дитячих товарів у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини, які долучаться до реалізації даного проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь