Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 липня змінено умови призначення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям

Дата: 22.07.2020 14:30
Кількість переглядів: 1246

Фото без описуУВАГА! З 1 липня 2020 року змінено умови призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям

 

З 1 липня 2020 року набрав чинності Закон України від 02.06.2020 р. № 646-ІХ «Про внесення змін до деяких Законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», який передбачає призначення допомоги на дітей одиноким матерям в таких же умовах, що і малозабезпеченим сім'ям.

Постановою передбачається врахування майнового стану як при призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, так і при призначенні допомоги на дітей одиноким матерям. Отже, під час звернення за вказаними видами допомоги, необхідне обов’язкове заповнення розділів декларації в частині наявності у власності житла та транспортних засобів.

Тобто, тепер в наданні державної допомоги будуть відмовляти у випадках, якщо працездатні члени сім'ї:

  • не працюють;
  • не служать;
  • не вчаться за денною формою навчання протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням допомоги (крім осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуваннюосіб, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку або потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку, але не більше ніж до досягнення ними шестирічного вікудоглядають за особами з інвалідністю, особами похилого віку та надають соціальні послуги).

Додатково повідомляємо, що:

  • одиноким матерям, які зверталися за призначенням допомоги у лютому – червні 2020 року, виплата допомоги буде проводитися щомісячно, відповідно по липень – листопад 2020 року;
  • одиноким матерям, яким виплата допомоги проведена по червень 2020 року необхідно з 01 липня 2020 року звернутися до управління для визначення права на призначення допомоги.     

У разі коли за результатами проведеного перерахунку:

– не буде підтверджено право на отримання допомоги або її розмір буде меншим, ніж виплачена допомога, одержувач повертає надміру отримані кошти до державного бюджету, або   управління праці та  соціального захисту населення стягує надміру виплачені суми допомоги згідно із законом у розмірі не більш як 20 відсотків суми виплаченої допомоги.

– розмір отриманої допомоги був меншим, управління праці та  соціального захисту населення проводить доплату у розмірі різниці між перерахованим та виплаченим розміром допомоги;

В подальшому при визначенні права на  призначення допомоги на дітей одиноким матерям застосовуються умови, встановлені для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь