Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято-Троїцькі храми Троковичів та Довжика відзначили престольне свято

Дата: 09.06.2020 13:22
Кількість переглядів: 1719

Свято-Троїцькі храми Троковичів та Довжика відзначили престольне свято. Традиційно на святкове Богослужіння прибули жителі сіл, гості з інших громад, священнослужителі. Долучилися до святкування і секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко та депутати.

Представники сільської ради подарували храму Довжика Подільську ікону Божої Матері. Вітаючи земляків, секретар Анатолій Мельниченко підкреслив, що Божа Мати по молитвах перед цією шанованою іконою в різні часи рятувала наш край. Тож будемо просити заступництва Богородиці для всіх нас і в цей непростий час.

Свято-Троїцький храм села Довжик збудований силами настоятеля схіархімандрита Серафима (Загорського), якого шанують у нашому краї і далеко за його межами. На жаль, батюшки вже немає з нами, однак його справа жива. Сьогодні її продовжує його дружина – матушка Тетяна. Невтомно трудиться на ниві духовності настоятель Довжицького храму митрофорний протоієрей Віталій (Прудніков). Батюшка спільно з однодумцями робить усе можливе, аби Свято-Троїцький храм був міцним форпостом віри, надії і любові в нашій громаді.

Також уже традиційно на другий день свята Святої Трійці, в День Святого Духа віряни та духовенство зібралися в древньому храмі села Троковичі, який є пам’яткою архітектури національного значення, що охороняється державою. Троковицький храм - унікальний, оскільки, за словами відомого науковця Віктора Завади, «за складністю та оригінальністю… не має аналогів в усій дерев’яній архітектурі України».

Рік тому ми писали про те, що понад 30 років настоятель храму митрофорний протоієрей Миколай (Кордон) клопотав про те, аби прибрати височезну трубу від колишньої колгоспної котельні, яка закопчувала унікальну церковну споруду. І ось минулої осені силами депутатів Оліївської сільської ради труба як «спадок» атеїстичної влади була знесена, а поряд з ліцеєм збудовано сучасну модульну котельню, що обігріває приміщення ліцею, дошкільного закладу та адмінприміщення. Наступним кроком керівництва та депутатського корпусу  Оліївської сільської ради стане сприяння ремонту древнього Троковицького храму.

А в святковий день секретар ради Анатолій Мельниченко спільно з депутатами подарували церкві ікону Собору Житомирських Святих. При храмі діє прекрасна недільна школа. І представники сільської ради висловили надію, що наші діти та молодь будуть брати приклад кращих людських якостей, приклад, як жити і служити Богу, з наших земляків, які причислені до лику святих.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь