Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громада Троковичів виступила проти суцільної вирубки дерев!

Дата: 21.05.2020 18:05
Кількість переглядів: 1056

   Громада села Троковичі висловилася категорично проти суцільної вирубки дерев вздовж дороги Піщанка-Троковичі-В. Горбаша. Під час громадських слухань 21 травня жителі наголосили, що необхідно ліквідувати аварійні дерева біля будинку неподалік залізничного переїзду. Однак вирізати 445 дерев, що є у планах Черняхівської РДА, - неприпустимо!

   Люди пропонують коронувати дерева, які розміщені вздовж автотраси і можуть нести загрозу проїжджаючому транспорту. Однак представник Черняхівської РДА заявив, що для цього потрібно багато коштів. Цікаво, що 445 дерев, які хочуть зрізати, оцінили у 10 тисяч гривень (!)

   «Вони що думають – тут дурні живуть чи що? 445 дерев оцінили в 10 тисяч гривень??? То ми з сусідом можемо викупити їм собі за такі гроші. Скажіть-но скільки коштує машина дров? А скільки коштує ділова деревина?», - ставить питання один з місцевих жителів.

   Заслухавши питання порядку денного, присутні на громадських слуханнях одноголосно підтримали позицію щодо вибіркової, а не суцільної вирізки аварійних дерев вздовж дороги Піщанка-Троковичі-Велика Горбаша. Також підтримали пропозицію секретаря Оліївської сільської ради звернутися з цього питання до правоохоронних органів, зокрема прокуратури.

   На даний час підрядна організація видаляє аварійні дерева біля будинку, жителі якого зверталися до Черняхівської РДА та на Урядову гарячу лінію. Про це вчора було домовлено на місці вирубки з представником Черняхівської РДА і сьогодні підтверджено під час громадських слухань. Мова йде про вирубку виключно цих дерев. Якщо будуть різати в інших місцях – представники Оліївської сільської ради знову будуть виїжджати на місце, викликати правоохоронні органи. Ситуація перебуває під контролем.

   Під час громадських слухань секретар Оліївської сільської ради озвучив декілька фактів, які наштовхують на думку, що «правомірність» дій райдержадміністрації, як мовиться, шита білими нитками.

   Зокрема, цікаво те, що одним з членів комісії, яка обстежувала дерева, є фізична особа-підприємець – Мартинюк Андрій Михайлович – той самий підрядник, з яким і підписано договір на вирізку дерев.

   «Тобто підрядник сам встановив, які дерева йому різати?» - ставить доречне питання один з жителів Троковичів.

   Ми будемо надалі інформувати вас про перебіг подій.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь