Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочато розслідування незаконної вирубки дерев вздовж дороги Піщанка-Троковичі-В. Горбаша

Дата: 20.05.2020 19:25
Кількість переглядів: 2354

19 травня вздовж дороги Піщанка-Троковичі-Велика Горбаша невідомі особи почали зрізати дерева. Дізнавшись про даний факт,  представники Оліївської сільської ради одразу виїхали на місце події. 

 

Прибувши на територію вирубки, вдалося встановити, що з дозвільних документів чоловіки мали договір з Черняхівською РДА. У свою чергу, представники Оліївської сільської ради викликали поліцію, для подальшого розслідування цієї ситуації, адже земельна ділянка відноситься до Оліївської ОТГ.

 

“Сьогодні для нас черговим сюрпризом стало село Троковичі, а саме - вирізка тополь. Прибувши на місце, ми викликали працівників поліції. Відповідно, було написано звернення стосовно незаконних дій людей, які проводили ці роботи, і, на мою думку, неправомірних дій посадових осіб Черняхівської РДА. 

Ми розуміємо, що сьогодні є така проблема, як аварійні дерева біля житлових будинків недалеко від залізничного переїзду. І ми - “за”, щоб зрізати виключно ці дерева, щоб в подальшому вони не загрожували життю і здоров’ю людей”, - каже секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко. 

 

Проте, у ході перевірки вдалося встановити, що представники підрядної організації мають намір зрізати не лише аварійні дерева, які заважають житловим будинкам, а й цілком здорові тополі - загалом близько 450 дерев. І почали роботи не з цих аварійних дерев біля будинків, а з цілком здорових тополь, що росли метрів за 400 від власне цих будинків. Таким чином зрізані дерева не несли шкоди будинкам. Дані дерева розміщені в третьому ряду від дороги, тож несуть куди меншу небезпеку, аніж дерева в першому ряду. Але почали чомусь саме зі здорових і широких у діаметрі дерев у третьому ряду далеко від будинків.

 

“Дійсно, можливо є ще 5-10 дерев, які потрібно зрізати чи очистити від гілля. Ніхто не проти, але під виглядом турботи про жителів вирізати всі дерева неприпустимо!

Ми звернулися до правоохоронців, ведуться слідчі дії. Дуже дякую за те, що вони сьогодні зупинили ці роботи. Окрім того, ми звернулися до екологічної інспекції для того, щоб їхні експерти дали свою оцінку.

Ми бачили договір між людьми, які виконують роботи, та Черняхівською РДА. Я дуже поважаю керівництво адміністрації, представників нової команди Президента. Але коли потрібно ремонтувати дороги, робити вуличне освітлення, приводити до ладу заклади культури та освіти, то адміністрація забула, що Троковичі, Некраші - це Черняхівський район. А коли потрібно зрізати дерева, то адміністрація вважає, що ця ділянка підпорядковується їм”, - зазначив Анатолій Мельниченко. 

Окрім того, він розповів, що подібні ситуації були і в інших населених пунктах. 

 

“Декілька тижнів тому у Довжику людина вирішила самовільно вирубати дерева. Відповідно, відкрите кримінальне провадження. Всі факти зафіксовані. Буквально вчора у селі Новоселиця, мала місце незаконна вирубка сосен, що було також зафіксовано правоохоронними органами. Розслідування триває.

Хочу сказати, що не потрібно прикривати поняттям турботи про людей незаконну діяльність! 

Я сподіваюсь на об’єктивне розслідування збоку правоохоронних органів і закликаю очільника облдержадміністрації відвідати з офіційним візитом нашу громаду, в тому числі вникнути в суть цього питання і зробити так, щоб зупинити незаконні дії. 

Ці дерева не садили ні ви, ні я. Їх висаджували наші діди, і я вважаю, що сьогодні ніхто не має права без відома людей, без усіляких обговорень і без будь-якого погодження Оліївської сільської ради просто прийти і вирубати їх”, - наголосив Мельниченко.

 

19 травня правоохоронці зупинили роботи до моменту з’ясування всіх обставин. Однак наступного дня зранку підрядна організація продовжила різати дерева. 

 

Представники Оліївської сільської ради знову викликали поліцію. На місце події також прибули журналісти, депутати сільської ради, члени виконавчого комітету, а також представник Черняхівської РДА. 

 

Почувши чітку позицію сільської ради щодо недопущення суцільної вирізки дерев, представник Черняхівської РДА погодився, щоб підрядники вирізали виключно аварійні дерева біля житлового будинку, пообіцявши, що інші дерева не чіпатимуть до з’ясування всіх обставин. 

 

Ми будемо інформувати вас про подальший перебіг подій.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь