Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

13 травня - День пам'яті Героя майора Вадима Заброцького

Дата: 13.05.2020 14:00
Кількість переглядів: 2013

     Фото без опису13 травня – сумна дата для нашої Житомирщини і всієї України. Цього дня на околиці с. Октябрське (нині - Маячка) (Слов'янський район), що за 20 км від м. Краматорська, загинули військові славетної 95-ї бригади. В бою при відбитті нападу загинуло 5 десантників — капітан Вадим Заброцький, старший лейтенант Віталій Дульчик, молодший сержант Віталій Рудий, молодший сержант Сергій Хрущ, старший солдат Олександр Якимов. Сержант Олег Славіцький помер від тяжких поранень у гелікоптері під час медичної евакуації. Вадим Йосипович Заброцький був похований у Світині – поряд з братом Сергієм.

   

   Сьогодні разом з рідними вшанували пам'ять Героя на кладовищі і представники Оліївської сільської ради. Місяць не дожив Вадим Йосипович до свого 35-річчя. Мама Рома В'ячеславівна згадує, як син дзвонив, обіцяв приїхати на День народження, зібрати близьких людей. На превеликий жаль, рідні і зовсім чужі люди зібралися на місяць раніше – їх зібрала сумна звістка, яка болить досі. Не віриться, що минуло вже 6 років…

 

  Народився Вадим Заброцький 17 червня 1979 року в Житомирі. Вадим - молодший син у родині. У дитинстві був активною дитиною, дуже любив відпочивати у бабусі. Батьки після народження старшого сина мріяли про доньку. Як розказує мама Рома В'ячеславівна, не у всіх батьків такі доньки, як її Вадим. Він дуже любив допомагати по дому, поратися на присадибній ділянці, готувати, особливо випікати: пироги та тістечка виходили в нього чудово. Хлопчик завжди підтримував та жалував батьків, намагався все допомогти, ніколи не соромився найніжніших, найщиріших слів для мами, тата.

     

   Завжди мріяв бути військовим, як старший брат-десантник. 2001 року закінчив Харківський інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 2007 року брав участь у миротворчій місії в Косово.

   

   У зону проведення антитерористичної операції Вадим Йосипович пішов у званні капітана, був заступником начальника штабу батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високо-мобільних десантних військ Збройних сил України. Зі спогадів колег, Вадим ніколи не прагнув високих посад, завжди був відвертим, справедливим, чесним, мав авторитет серед побратимів.

   

   13 травня 2014 р. на околиці с. Октябрське (нині - Маячка) (Слов'янський район), що за 20 км від м. Краматорська, під час руху колона десантників була обстріляна терористами зі заздалегідь підготовлених позицій. Унаслідок годинного бою Вадим Заброцький загинув разом із побратимами.

 

   У Героя вдома залишилися батьки, дружина і двоє донечок. 

 

    20 червня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, Вадим Заброцький нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

   

   Життя та подвиг Вадима Йосиповича є прикладом для всіх нас, як самовіддано виконувати свій обов’язок, як любити життя і людей, як любити Україну і ту справу, якою займаєшся.

 

   Оліївська сільська рада висловлює щирі слова співчуття рідним та близьким Вадима Заброцького. Бажаємо всім Вам, шановна родино Героя, міцного здоров’я та сил!  Нехай Господь береже Вас, а Вашому сину, чоловіку, батьку дарує Царство Небесне!

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Автор фото: Олександр Токар


Коментарі:

Анонім
2020-05-15 01:05:47

Вічна память герою! У вас помилка в тексті виправте! Про вік і дату народження!!!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь