Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська рада звернулася до суду щодо розірвання договорів купівлі приміщення та ділянки під школу

Дата: 29.04.2020 17:08
Кількість переглядів: 1416

Коли оліївського депутата Анатолія Мельниченка обрали секретарем, він одразу поїхав по селах, аби на місцях на власні очі бачити, як проходять ремонти, в якому стані об’єкти. Під’їхав і до відомої багатьом чотириповерхової будівлі недобудованого гуртожитка за адресою: вул. Садова, 3 в Оліївці. Її звели в останні роки Радянського Союзу, і вона мала слугувати гуртожитком для працівників заводу «ЗІЛ». Однак завод так і не було запущено, а будівля на цілих 30 років стала місцем для гри в козаки-розбійники та пейнтбол. 

Коли в Оліївській громаді постало питання про створення опорної школи, звернули увагу саме на це приміщення. Вкінці минулого року було прийнято рішення придбати даний об’єкт та земельну ділянку.

«Під’їхавши на місце і візуально оцінивши цей об’єкт, я зрозумів, що він, можливо, коштує менше тієї суми, яку назвав власник приміщення, - розповідає Анатолій Мельниченко.- Попередньо порадившись з експертами, отримали відповідь, що реальна ціна даного приміщення дійсно нижча. У зв’язку з цим, сільська рада на сесії від 3 квітня прийняла рішення про розірвання договору купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва, беручи до уваги і суттєве зменшення надходжень до бюджету, у зв'язку з коронавірусом, та необхідність направити наявні кошти на проведення заходів щодо убезпечення громадян від цього лиха».

Замовлена сільською радою додаткова експертна грошова оцінка об’єкта незавершеного будівництва та земельної ділянки є значно меншою, ніж зазначено в висновку продавцем. Отримавши офіційні дані, Оліївська сільська рада звернулася до суду з метою визнання договорів купівлі-продажу недійсними. Також подали заяву про забезпечення позову по об'єкту нерухомості. 

«Ми не збираємося купувати приміщення за завищеною ціною. Якщо власник згоден, ми розглянемо можливість прибрати об’єкт за реальну ціну. Адже пошук приміщення під створення опорної школи для сільської ради є актуальним. Додатково під час судового засідання будемо клопотати про проведення судової експертизи. І будемо відштовхуватися від ціни, яку вона встановить. А використовувати бюджетні кошти нераціонально ніхто не дозволить», - наголошує Анатолій Мельниченко.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь