Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Анатолій Мельниченко: «Якісні дороги - це безпека наших громадян»

Дата: 23.04.2020 08:23
Кількість переглядів: 1076

   Фото без описуПопри суттєве зменшення надходжень до бюджету, у зв'язку з коронавірусом, в Оліївській громаді, по мірі можливості, продовжуються ремонтні дорожні роботи.

За словами секретаря Оліївської сільської ради Анатолія Мельниченка, ремонт доріг є стратегічним напрямом у роботі керівництва та депутатського корпусу ради.

   «На думку експертів, саме якісні дороги в Україні стануть якщо не запобіжником, то принаймні пом’якшувачем зовнішньої міграції. Доведено, що молодь, масово виїжджаючи з українських сіл закордон, прямує не стільки за заробітком коштів, скільки за якістю життя. Молоді люди будуть залишатися в наших селах лише тоді, коли вони зможуть по якісних дорогах поїхати працювати в сусіднє місто, замість того, щоб їхати в іншу країну. На дорогу їм не прийдеться витрачати по 4 години на день, вбиваючи свій автомобіль в суцільному бездоріжжі. Якісні дороги – це можливість дітям без проблем діставатися до школи, садочка. Автошляхи в такому стані, як вони є сьогодні, – це і пряма загроза життю наших людей. Адже, долаючи перешкоди на дорозі, ми або пацієнтів не довозимо до лікаря, або лікаря до пацієнтів…», - наголошує Анатолій Мельниченко. 

   У цьому році капітально відремонтовано дороги по вулицях: Житомирській (від буд. 10 до буд. 30), ІІ провулок Підприємців, Зоряна (від буд. 35 до вул. Хмільова), І. Сікорського (від кладовища до буд. 93) с. Оліївка;  Космонавтів, с. Довжик; Михайлівська, с. Троковичі (проведено ремонт частини дороги, відповідно наявних коштів, та в перспективі, при відповідному наповненні бюджету, ремонт буде завершено).

   Також проведено поточний ремонт по вулицях: Вишпільська, а також стоянка біля кладовища, масив Крошенський, с. Оліївка; Високівська (від буд. 28 до буд. 32), Троковицька (від буд. 32 до буд. 34), с. Некраші. 

   Крім того, проводиться реконструкція вуличного освітлення в с. Довжик, найближчим часом розпочнеться капітальний ремонт вуличного освітлення масиву Крошенський в с. Оліївка та дренажної мережі по вул. Б. Хмельницького в с. Довжик.

   Після завершення карантину та повернення до звичного режиму роботи сільської ради планується провести ремонт дорожнього покриття по вулицях: Івана Огієнка, с. Новоселиця; Б. Хмельницького, с. Довжик; Пасічна, с. Троковичі; Вишнева, с. Некраші; Петра Болбочана, с. Оліївка;  пров. Арзамакіна, с. Кам'янка, а також будівництво футбольного поля в с. Світин.

   При надходженні нормального фінансування кількість об`єктів буде значно збільшено. 

   За минулий рік на території громади капітально відремонтовано в твердому покритті 42 вулиці загальною протяжністю 20 кілометрів на суму понад 50 млн. грн. та здійснено поточні ремонти дорожнього покриття 10 вулиць протяжністю 5 кілометрів на суму понад 1 млн. гривень.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь