Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Децентралізація та розвиток громад: 9 онлайн-ресурсів для навчання

Дата: 27.03.2020 09:40
Кількість переглядів: 358

   Для тих, хто має можливість під час карантину сидіти вдома і має бажання вчитися, дізнаватися більше про місцеве самоврядування, розвиток регіонів та громад, портал «Децентралізація» підготував добірку онлайн-ресурсів для саморозвитку.


Платформа онлайн-навчання U-LEARN від програми «U-LEAD з Європоюhttp://u-learn.org.ua/. Тут вже доступні навчальні модулі «Соціальні послуги в ОТГ», «Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров'я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді». Також, на платформі є електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку». Крім того, оприлюднені вступи до курсів «Залучення громадян до процесів прийняття рішень», «Стратегічна комунікація: вступ», «Електронний документообіг».

Онлайн-курс «Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю» на платформі Prometheus: https://is.gd/5MwSdE. Безкоштовний курс створений за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Онлайн-курс «Малий Бізнес в ОТГ. Місія можлива!» від Асоціації міст України: https://olimp.oa.edu.ua/. Курс вчить, як створити свій бізнес в громаді, з чого почати, де знайти натхнення, як оформити ФОП та який зв’язок існує між розвитком громади та розвитком бізнесу.

Онлайн-курс «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку» на платформі Prometheus: https://is.gd/umF7XpАвтор і викладач курсу - Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства. Курс створений за підтримки програми USAID DOBRE. Це вже другий онлайн курс Анатолія Ткачука. Перший - «Децентралізація в Україні – теорія та практика» - був створений у 2017 році. І його теж не завадить пройти: https://is.gd/u81Zr8.

Онлайн-навчання на Спільноті практик: сталий розвиток від DESPRO: https://udl.despro.org.ua/. Зареєструйтеся на Спільноті і матимете доступ до класних матеріалів. Зараз наприклад там розпочинається навчання «Продаж Корпоративного Спонсорства», присвячене залученню спонсорів до фінансування і партнерів до організації та проведення заходу чи масштабної події в громаді.

Онлайн-курс «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад» на платформі Prometheus: https://is.gd/FdoXTC. Розробник курсу - PPV Knowledge Networks – агенція економічного розвитку, що створює та розвиває бізнеси та бізнес-мережі. Курс створений у 2017 році за підтримки Асоціації міст України.

Онлайн-курс «Ґендерно-орієнтоване бюджетування для розвитку громад» на платформі Prometheus: https://is.gd/EXBIDx. Курс висвітлює підхід до впровадження ґендерно-орієнтованого бюджетування, що поєднує два процеси: забезпечення ґендерної рівності й управління публічними фінансами. Курс розроблений на замовлення Асоціації міст України.

Онлайн-курс «Ефективний бюджетний процес в органах місцевого самоврядування» на платформі Prometheus: https://is.gd/mQd7YR. Курс містить базову інформацію, яка допоможе представникам органів місцевого самоврядування ефективно управляти коштами місцевих бюджетів на всіх стадіях бюджетного процесу. Курс розроблений за підтримки Асоціації міст України.

Онлайн-гра «Моя громада»: http://myhromada.info/. Гра, яка дозволяє відчути себе у ролі голови об’єднаної громади. Непрості ситуації, боротьба за добробут громадян, за  ресурси і рейтинги. Грати можна кілька разів і питання майже не повторюватимуться. Гра створена у 2019 році за сприяння програми «U-LEAD з Європою».

Онлайн-бібліотека порталу «Децентралізація»: https://decentralization.gov.ua/library. Ми за 5 років зібрали тут для вас вже більше 500 матеріалів: посібників, методичних рекомендацій, зразків документів, досліджень, моніторингів, відео тощо.  Їх можна сортувати за темою, типом, роком створення та автором. Дуже зручно, спробуйте.

Фото без опису

https://decentralization.gov.ua/news/12286


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь