Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На зборах у Троковичах та Некрашах обговорили роботу сільської ради за минулий рік

Дата: 17.02.2020 11:44
Кількість переглядів: 877

   Фото без описуУ суботу, 15 лютого, відбулися збори громадян за місцем проживання в селах Троковичі та Некраші.

   На початку секретар Оліївської сільської ради Тетяна Курінна привітала присутніх з великим святом Стрітення Господнього. Також з річницею виведення військ з Афганістану привітали наших земляків - воїнів-інтернаціоналістів з сім’ями та згадали їхніх полеглих побратимів. До могил героїв було покладено квіти.

  Згідно порядку денного, громадяни заслухали звіт сільського голови про роботу Оліївської сільської ради в 2019 році; звіт старости Троковицького старостинського округу та звіти депутатів про роботу в раді та на окрузі.

   Далі громадяни висловили питання, які хвилюють найбільше. Головною проблемою залишається медичне забезпечення на селі. На сьогодні фельдшерські пункти та амбулаторії, хоч і розміщені на території громади, знаходяться на балансі району. Тому впливати на ситуацію Оліївська ОТГ не в змозі. Однак сільська рада виділяє субвенцію на обслуговування своїх громадян. Також ремонтуються та будуються приміщення медичних закладів.

   Керівництво сільської ради повідомило громадянам, що сьогодні триває пошук лікаря, який забажає працювати в троковицькій амбулаторії. Для нього Оліївська ОТГ готова придбати будинок у селі та надавати всіляку підтримку. Також підтримають людину, яка бажає працювати медичною сестрою в Некрашах.

   Крім інших питань, піднімалося питання зрізання аварійних дерев; підвищення суми виплат за оренду землі; продовження тих якісних змін, що були здійснені за минулі 2 роки.  

  Найболючішим питанням для жителів обох сіл є ремонт автомобільної дороги С 062201 Троковичі-Гадзинка ч/з Городище на відрізку між селами Троковичі та Некраші.

   Деталі ситуації односельчанам розповів депутат Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко, який упродовж багатьох років працює над вирішенням цього питання.

   Оліївська сільська рада давно могла б відремонтувати дану дорогу, однак не може цього зробити, адже дорога перебуває на балансі Житомирської облдержадміністрації. Передавати на баланс сільській раді вищевказаний автошлях область не бажає.

  За попередньою домовленістю, Оліївською сільською радою було виготовлено проєктно-кошторисну документацію «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення  С062201 Троковичі – Гадзинка ч/з Городище км 0+000 – км – 2+630, Житомирська область», отримано погодження від департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації, пройдено експертизу. Також Оліївська сільська рада готова до співфінансування ремонту цієї дороги спільно з Житомирською ОДА у розмірі 50/50.

   На сьогодні подальша доля дороги залежить від обласної влади, яка має включити її до переліку автодоріг, які будуть ремонтуватися в цьому році. Однак, не дивлячись на попередні домовленості і роботу, проведену Оліївською ОТГ, Житомирська ОДА не поспішає включати зазначену вище дорогу до відповідного переліку.

   У зв'язку з цим, депутати від троковицьких та некрашівських виборчих округів закликають земляків об'єднати сили у цьому болючому питанні. А саме незабаром буде проведено збір підписів жителів сіл Троковичі та Некраші і подальше відстоювання питання ремонту вищевказаної дороги у високих кабінетах обласного та всеукраїнського рівня.

 

  Нижче – до Вашої уваги перелік конкретних робіт, проведених у Троковичах та Некрашах у 2019 році:

 

  Проведено комплексну термосанацію корпусу №1 Троковицького природничо-екологічного ліцею, ремонт утеплення фасаду та  ремонт покрівлі та утеплення цоколя цього ж корпусу ліцею. Відремонтовано клас англійської мови та харчоблок Троковицького ліцею. Крім того, проведено реконструкцію корпусів №1 та №2 цього ж навчального закладу.

   Також, піклуючись про належні умови навчання підростаючого покоління, вперше за десятки років реконструювали систему теплопостачання зі встановленням модульного теплогенератора для опалення будівель ліцею, дитячого садочка та  адмінбудівлі.

   Також проведено поточний ремонт приміщення їдальні ліцею з заміною вікон, дверей та меблів. Збудовано огорожу майстерні  та гаражу ліцею.

   Поза увагою не залишаються і заклади культури. Проведено ремонт частини сільського будинку культури с. Троковичі, з влаштуванням санвузлів та поточний ремонт спортивної зали.

   Крім того, у селі Троковичах відремонтовано частину огорожі кладовища та приміщення сільської ради (кабінет бухгалтерії). Реконструйовано покрівлю, замінено вікна та двері в громадському будинку амбулаторії с.Троковичі. Також було направлено субвенцію на придбання аналізатора сечі в троковицьку амбулаторію.

   У 2019 році було проведено реконструкцію вуличного освітлення по 22 вулицях села Троковичі.

  Капітально відремонтували за кошти місцевого бюджету 10 доріг у селі Троковичі. Крім того, одну вулицю відремонтовано за державні кошти, проєктно-кошторисну документацію на яку виготовлено за кошти місцевого бюджету. Також проведено поточний ремонт 3-х доріг.

   Також у 2019 році в Троковичах було збудовано сучасне футбольне поле зі штучним покриттям, придбано шкільний автобус.

 

   У селі Некраші проведено поточний ремонт харчоблоку Закладу дошкільної освіти «Бджілка» з улаштуванням каналізації та благоустрій території дитячого садочка.

   Поза увагою не залишаються і заклади культури. Проведено ремонт частини клубу в селі Некраші та ремонт огорожі  цього ж клубу. Також облаштовано і укріплено фундамент клубу, проведено благоустрій території клубу. Для клубу села Некраші придбано тенісний стіл.

   Проведено реконструкцію вуличного освітлення по 6 вулицях села Некраші.

  Капітально відремонтували за кошти місцевого бюджету дорожнє покриття по вул. Корольова та проведено поточні ремонти 3 доріг у селі Некраші.

   Завдяки техніці, що перебуває на балансі КП „Здобуток“ Оліївської сільської ради, проводилося вивезення порослі, аварійних дерев та іншого сміття, що було зібрано на території місць загального користування. Щомісяця проводиться вивіз сміття від домівок громадян. Також комунальним підприємством виконувалися роботи по обкошуванню обочин, прочищенню чагарників,  благоустрою кладовищ та меморіальних комплексів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь