Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Закликаємо жителів берегти світ навколо себе!

Дата: 12.02.2020 10:18
Кількість переглядів: 672

   Фото без описуДо Оліївської сільської ради надходять повідомлення про несанкціоновані сміттєзвалища на території громади. Деяких місцевих жителів «ловлять на гарячому» - в момент, коли ті вивозять побутове сміття в канави та на пустирі, «залишають ганебні сліди» біля водойм та в лісах.

   Один з таких прикрих випадків зафіксовано в селі Некраші на території недобудованого цегельного заводу. Місцевий житель зафільмував чоловіка, який приїхав сюди викинути сміття і щиро дивувався, невже він робить щось погане. Адже не він перший вивозить непотріб на несанкціоноване сміттєзвалище, яке тут утворилося. На цьому місці зібралася вже величенька купа відходів.

   Також надійшло повідомлення про ситуацію на території поля за озером, що знаходиться біля автомобільної дороги Київ-Чоп: побутові відходи розкидані від траси до села Новоселиця.

   «Намагаємося прибрати, але зі стихійним скиданням відходів нам не впоратися. По даному факту викликали поліцію та був складений акт», - повідомляють небайдужі громадяни.

   Дана проблема перебуває на контролі і буде вирішуватися. Однак, як бачимо, подібні ситуації є непоодинокими і потребують свідомого ставлення збоку самих жителів.

   Варто нагадати, що в громадах є спеціально відведені місця для викидання побутових відходів. Також силами Комунального підприємства «Здобуток» Оліївської сільської ради постійно проводиться очищення території сіл від сміття. І тут важливо нагадати всім відому фразу, яка, на жаль, не завжди застосовується на практиці: «Чисто не там де прибирають, а там, де не смітять».

   Нагадаємо, що в громаді двічі на рік – весною та восени – проводиться місячник «За чисте довкілля».

   Просимо ознайомитися з правилами місцевого благоустрою, які знаходяться в кожному старостинському окрузі та на сайті громади, які затверджені 18 березня 2019 року, де зазначені права та обов'язки громадян.

   У цьому році Оліївська сільська рада планує закінчити Схему санітарної очистки, що дозволить заключати договори на вивезення твердих побутових відходів з громадянами та підприємствами, які розташовані на території ОТГ.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь