Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мільйон гривень на зареєстрованих дітей Оліївської ОТГ, що навчаються в Житомирі

Дата: 05.02.2020 15:34
Кількість переглядів: 1908

    Оліївська сільська рада виділила 1 086 162 гривень на харчування учнів 1-4 класів та вихованців дошкільних закладів, а також надання освітніх та виховних послуг дітям Оліївської ОТГ, які навчаються на території  Житомирської міської об'єднаної територіальної громади.

    З чотирьох закладів освіти Оліївської сільської ради лише один має І-ІІІ ступінь. Саме тому велика кількість дітей нашої громади відвідують школи та заклади дошкільної освіти міста Житомира, так як більшість батьків цих дітей працюють і сплачують податки до бюджету м. Житомир. Сьогодні Оліївська ОТГ робить усе для того, аби вирішити дану проблему. Однак, з об’єктивних причин, наша молода громада не може в короткі терміни побудувати необхідну кількість власних шкіл та закладів дошкільної освіти. Усі роки діти без обмежень відвідували міські заклади освіти, а в 2019 році виникла ситуація, яка створила соціальну напругу.

    Житомирська міська рада звернулася до Оліївської ОТГ з вимогою розглянути питання про відшкодування коштів на навчання та виховання дітей із населених пунктів Оліївської територіальної громади в навчальних закладах м. Житомира. Очевидним є той факт, що не всі громади спроможні платити кошти за навчання своїх дітей у закладах освіти інших громад. Та й, справедливості заради, хочемо зауважити, що ситуацію саме з нашою громадою було намагання зробити особливо резонансною в ЗМІ.

    Оліївська сільська рада не стала піднімати градус ситуації, шукаючи правди, а виділила необхідні кошти для всіх дітей нашої громади, які навчаються в Житомирі. Загалом, ця сума склала понад мільйон гривень. Це було одне з перших рішень, яке прийняли депутати в новому 2020 році. Адже питання, пов'язані з дітьми, є пріоритетними для Оліївської ОТГ.

    Зазначаємо, що кошти в сумі 391 047 гривень на відшкодування понесених витрат по наданню освітніх та виховних послуг дітям, які зареєстровані на території Оліївської ОТГ та відвідують дошкільні заклади та заклади освіти м. Житомир, перераховано 30 січня 2020 року.

    Кошти на відшкодування за харчування дітей дошкільних закладів та учнів 1-4 класів перераховані за січень 2020 року в сумі 72 045 гривень.

    Кошти, заплановані на 2020 рік, за харчування дітей дошкільних закладів та учнів 1-4 класів, зареєстрованих на території Оліївської сільської ради, в сумі 767 115 гривень проплачуватимуться відповідно до помісячного плану асигнувань на 2020 рік.

 

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь