Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційно-роз’яснювальна робота про легальну працю

Дата: 30.01.2020 16:51
Кількість переглядів: 1028

     В Оліївській об’єднаній територіальній громаді пройшла інформаційна кампанія щодо недопустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Представники Оліївської сільської ради, в рамках повноважень, було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з субєктами господарювання у сфері торгівлі.

Відповідно до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до віддання об’єднаної територіальної громади належить здійснення контролю за додержанням законодавства про працю з питань:

     - своєчасної та у повному обсязі оплати праці;

     - додержання мінімальних гарантій в оплаті праці;

     - оформлення трудових відносин.

     Проведена на території Оліївської громади інформаційно-роз’яснювальна робота була направлена на інформування про найбільш ефективні способи дотримання трудового законодавства та роз’яснення щодо легалізації трудових відносин, яке на сьогодні є надзвичайно актуальним, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори.

     Зокрема, відповідні повідомлення отримали магазини, які працюють на території громади. Так у спілкуванні з найманими працівниками  та роботодавцями роз’яснено негативні наслідки роботи без укладення трудового договору. Було роздано інформаційні буклети та надано роз’яснення щодо вимог трудового законодавства.

Інформаційно-роз’яснювальна робота спонукає роботодавців поглянути під іншим кутом зору на стиль ведення свого бізнесу та згадати про соціальну відповідальність перед своїми працівниками. Завдяки такій роботі, і роботодавці, і наймані працівники мають можливість одержати саме ту інформацію, яка сприятиме реалізації їх особистих потреб, прав і можливостей у світі праці.

     Таким чином, влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко усвідомлювати: якщо зарплату виплачують «в конверті», то це призведе до позбавлення соціальних гарантій, належних умов праці та відсутності страхового стажу, а при досягненні пенсійного віку не буде права на реальну трудову пенсію!

Легальна праця та заробітна плата — це належно оформлені трудові відносини та відсутність штрафних санкцій, стабільна діяльність та збереження кадрового потенціалу, формування свого позитивного іміджу та підвищення соціальної відповідальності бізнесу до норм європейських стандартів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь