Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ взяла участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»

Дата: 10.12.2019 14:00
Кількість переглядів: 456

   Фото без описуОліївська сільська рада взяла активну участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». Наша громада долучилася до тисяч людей та сотень організацій по всьому світу, які згуртували свої сили задля об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створення в своєму регіоні простору, вільного від насильства.

   Зокрема, цього року Міністерство соціальної політики України у співпраці з UNFPA Україна у рамках програми „Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні”, яка реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії, розпочало нову хвилю кампанії „Розірви коло”. Ціль кампанії: підвищити нетерпимість суспільства до домашнього та гендернозумовленого насильства.

   У рамках інформаційної кампанії, у новому відеоролику „Розірви коло” демонструється, як із покоління в покоління герої передають один одному сувій, що символізує усталені виправдання насильства у формі українських прислів’їв та приказок. Такий зв’язок крізь час поколінь підкреслює укоріненість проблеми.

Інформаційна кампанія „Розірви коло” закликає усе суспільство до активних дій і „нульової” толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю" – ти можеш допомогти.

   Цей відеоролик мали змогу переглянути і учні наших освітніх закладів. Також діти переглянули відеоролики «Ми проти насильства», «Права і обов’язки дітей».

   Серед інших заходів, що відбулися на території Оліївської громади, - бібліотечна виставка  «16 днів проти насильства»; тренінг «Гендер – це цікаво!»; акція  «Наші долоні проти насильства»; морально-етичні бесіди: «Що таке добре, що таке погане»; бесіди з батьками на тему «Повага до особистості дитини – основа відповідального батьківства» та ряд інших заходів у школах, бібліотеках громади. Ці заходи покликані донести до громадян дану проблематику, сформувати відповідне ставлення до вище описаної проблеми, згуртувати населення навколо важливої для суспільства теми. У заходах взяли участь депутати, працівники місцевого самоврядування, громадськість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь