Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Некрашів просять захистити криничку з цілющою водою

Дата: 25.10.2019 14:31
Кількість переглядів: 753

    Фото без опису24 жовтня року під головуванням заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валерія Петрука пройшло чергове засідання виконавчого комітету Оліївської сільської ради. Цього разу засідання було виїзним і відбувалося в селі Троковичах. Розглянули низку поточних питань життя громади.

 

   Зокрема, присутні заслухали доповідь начальника фінансового відділу Лілії Дякевич про стан фактично сплачених податкових надходжень платниками податків на території Оліївської сільської ради за 9 місяців поточного року.

 

    Також члени виконавчого комітету затвердили план заходів у зв’язку з 87-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні на території нашої громади.

 

    З іншими питаннями, що розглядалися на засіданні виконкому, незабаром можна буде ознайомитися в розділі «Офіційні документи» цього веб-сайту.

 

    Не обійшлося й без резонансних питань. Жителі села Некраші передали членам виконавчого комітету звернення з проханням врятувати унікальну криничку, яка має цілющу воду, і вже дві сотні років служить не лише місцевим жителям, а й приїжджим сюди з усіх усюд.

 

     Біля кринички встановлено хрести, ікони, тут щороку освячують воду на престольне свято Вознесіння Господнього. В різні часи жителі Некрашів оберігали це місце, яке називають своєю церквою. Сьогодні люди у своєму зверненні просять: «прийняти міри до жителя с. Некраші Григорія Легенчука, який самовільно перекрив канал та затопив криничку».

 

    Представники Оліївської сільської ради вже вивчають ситуацію, що склалася, аби захистити унікальну окрасу та духовний скарб нашої громади.

 

    Про відзначення престольного свята біля кринички в Некрашах можна дізнатися за посиланням: http://oliivska.gromada.org.ua/news/1560320979/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь