Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нове життя Троковицького ліцею - утеплення стін, модульна котельня та шкільний автобус

Дата: 07.10.2019 09:31
Кількість переглядів: 1828

    Фото без описуЦьогоріч дійсно нова сторінка життя почалася в Троковицькому ліцеї. Заклад силами керівництва та депутатського корпусу Оліївської сільської ради отримав нову сучасну модульну котельню та шкільний автобус, триває утеплення будівлі ліцею.

 

    А ще тут незабаром будуть облаштовані внутрішні туалети, вперше за багато років відремонтовано кілька класів, а неподалік ліцею вже сяє сучасним штучним покриттям новеньке футбольне поле. Це далеко не все, що робиться для дітей та молоді.

 

    Оглянути хід робіт до Троковичів 3 жовтня прибули секретар Оліївської сільської ради Тетяна Курінна, начальник відділу освіти Лариса Хоцька та депутати сільської ради від троковицьких виборчих округів - Андрій Сич та Анатолій Мельниченко.

 

    Найперше, відбулася урочиста передача нового шкільного автобуса, який відтепер підвозитиме школяриків до Троковицького ліцею. Уже цього дня першокласники разом з вчителькою Талько Галиною Григорівною та секретарем сільської ради Курінною Тетяною Георгіївною здійснили невеличку поїздку вбік села Велика Горбаша і назад. Новенький асфальт, який постелили тут нещодавно, сприяв тому, що автобус котився м’яко, а діти захоплено визирало в вікна, тримаючись за зручні крісла.

 

    Стратегічним питанням була побудова нової сучасної модульної котельні, яка має опалювати будівлі ліцею, дошкільного закладу та адмінприміщення. Ця справа здавалась багатьом нереальною. У спадок від радянських часів нащадкам залишилася величезна котельня з такою ж величезною трубою, яка не стільки давала тепла, скільки закопчувала все навкруги - в тому числі й пам’ятку національного значення - Свято-Троїцьку церкву. 

 

    Настоятель церкви спільно з троковицькими депутатами багато років шукали всі можливі варіанти, аби  перенести в інше місце колишню колгоспну котельню, зробити її такою, що відповідає потребам часу. 

 

    Вогник надії запалав після об`єднання села в Оліївську громаду. Спільними зусиллями всього депутатського корпусу створеної ОТГ почали працювати над вирішенням цього питання, як і багатьох інших нагальних проблем по всій громаді. Депутатська група «За народ!» на чолі з її головою Йосипом Кучинським спільно з керівництвом сільської ради зробили все можливе для пришвидшення цього процесу. І ось днями відбулася дійсно історична подія - величезну чорну трубу від старої котельні було демонтовано.  А біля школи милує око нова сучасна невеличка, проте надзвичайно потужна, котельня. 

   

   Тепер хлопчикам та дівчаткам дійсно буде комфортно вчитися в класах з утепленими стінами, а новий теплогенератор стане запорукою здоров’я дітей та вчителів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь