Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Самоврядці Житомирщини вдосконалювали навички з PR

Дата: 24.09.2019 09:04
Кількість переглядів: 438

    Нещодавно представник Оліївської ОТГ долучився до практикуму щодо застосування законодавства на тему: «Взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю. Інформаційна відкритість громад: цілі, завдання, інструменти». У заході взяли участь представники міських, селищних та сільських громад Житомирщини. 

    Практикум було організовано Житомирським регіональним відділенням Асоціації міст України у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні «#ПУЛЬС».

    Виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська презентувала роботу Асоціації в рамках проекту ПУЛЬС та наголосила на актуальності тематики даного практикуму. Вона підкреслила, що висвітлення діяльності місцевої ради та її виконавчих органів – невід’ємна частина щоденної роботи органу місцевого самоврядування. Від роботи інформаційної служби великою мірою залежить успішне місцеве самоврядування, оскільки усе, що відбувається в сільських, селищних та міських радах без даної роботи не буде відоме світові.

    Модератори практикуму представили його учасникам принципи організації роботи інформаційних служб місцевого самоврядування в умовах постійних законодавчих змін, зупинилася на «профільних» документах прес-служб, досвіді вибору та використання методів залучення громадськості до місцевого самоврядування.

   Присутні також обговорили нюанси та вимоги законодавства про доступ до публічної інформації та інформування про діяльність органів місцевого самоврядування, мету наповнення сайту та прийоми роботи з інформацією, формування системи внутрішнього інформування та обміну даними між самоврядцями-«комунікаційниками» ОМС та підрозділами, закладами, підприємствами, способи та засоби роботи зі ЗМІ.

    Як приклад налагодження комунікації із мас-медіа було підписано Меморандум про співпрацю між Житомирським регіональним відділенням Асоціації міст України та КП «Районна редакція радіомовлення “Коростишівське радіо”».

    Під час заходу учасники отримали також пам’ятки та матеріали зі зразками алгоритмів роботи із сайтами, сторінками у соцмережах, зразки інших інструментів, які сприяють налагодженню ефективної комунікаційної роботи у громадах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь