Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У троковицькій недільній школі пройшло свято першого дзвоника

Дата: 16.09.2019 14:16
Кількість переглядів: 968

    Фото без опису15 вересня в недільній школі при Троковицькому Свято-Троїцькому храмі відбулося свято першого дзвоника. Дітлахи разом із керівником школи Ольгою Сич підготували святкову концертну програму з церковними піснями, поезією, театральними сценками та пізнавальними іграми.

    Захід розпочався з благословення настоятеля троковицького храму отця Ніколая, який побажав дітям міцного здоров’я, наснаги та Божої допомоги в навчанні. Священик зауважив, що троковицька недільна школа є однією з небагатьох у Черняхівському районі, яка повноцінно діє і проводить регулярні заняття. Тут виховують християнські якості – любов до Бога і до ближнього, готовність прийти на допомогу, смирення, послух, чесність та працьовитість.

    Діти вивчають Закон Божий, житія святих, іконознавство, церковнослов’янську мову. Хлопчики та дівчатка займаються художнім читанням, церковним співом, рукоділлям. Діє театральний гурток, художня студія.

    Ведучі святкового першого дзвоника зауважили, що записатися до недільної школи можна в будь-який час протягом року, і діти не відчуватимуть себе відстаючими. Навчання відбувається в двох групах – молодшій і старшій. Записують діток віком від 6 до 18 років.

    Юні школярики розповіли гостям заходу, що саме 14 вересня (1 вересня за старим стилем) відзначають церковне Новоліття – початок нового церковного року. Цей день є, мабуть, найбільш непомітним православним святом, у той час, коли світський новий рік, що припадає на Різдвяний піст, звично відзначається з великим розмахом. 

    Свято – це завжди прихід гостей. Тому до дітей з недільної школи завітали казкові герої, які допомогли в ігровій формі дізнатися більше про Божі заповіді, молитви, ангелів, святих та свята.

    Ведучі також провели інтерактивне опитування серед присутніх стосовно того, що для кожного з них означає слово «мир». І в більшості відповідей на це запитання присутні підкреслили, що запорукою миру є любов – любов до Бога і любов до ближнього. У цьому зв’язку ведучі доречно згадали слова з Біблії: «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою» та зауважили, що в Українській православній церкві за кожною Божественною літургією підноситься особлива колінопреклонна молитва за мир і спокій в Україні.

     У кінці свята на дітей чекали вітання депутатів Оліївської сільської ради Віктора Рудика та Артема Морозюка, смачні подарунки та солодкий стіл.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь