Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ шукає можливості ремонту «обласних» доріг

Дата: 20.08.2019 16:40
Кількість переглядів: 604

    Фото без описуКерівництво та депутатський корпус Оліївської ОТГ продовжують вишукувати можливості для ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, що безпосередньо проходять через населені пункти Оліївської об’єднаної територіальної громади, але знаходяться на балансі Житомирської ОДА.

Це стосується, зокрема, доріг С 062201 Троковичі - Гадзинка через Городище (між селами Троковичі та Некраші), C 060722 (під’їзд до села Світин) та дороги Кам’янка – Новоселиця (С 060627). Адже це – комфорт і безпека наших громадян.

    Для вирішення цього питання та враховуючи недостатнє фінансування на проведення ремонту вказаних доріг місцевого значення та їх вкрай незадовільний стан, Оліївська сільська рада за кошти місцевого бюджету планувала виготовити проектно-кошторисну документацію для проведення поточно-середнього ремонту зазначених автомобільних доріг та, у разі відсутності коштів у Житомирської ОДА, розглянути питання ремонту цих доріг теж за кошти місцевого бюджету сільської ради.

    Першим кроком до здійснення ремонту власними силами стало отримання Оліївською сільською радою погодження від балансоутримувача – Житомирської обласної державної адміністрації. Також депутати ради прийняли відповідну програму. Однак виникли «перепони» з боку Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області, представники якого стверджують, що, оскільки Оліївська сільська рада не є балансоутримувачем, то не може проводити ремонт вищезазначених доріг. Тому, в зв’язку з цим, Оліївська сільська рада звернулася з офіційним листом до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра України, міністра фінансів, Державної аудиторської служби України з проханням щодо сприяння у наданні можливості здійснити ремонт шляхів, які пролягають територією громади, на умовах співфінансування або й цілковито за власний кошт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь