Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Асфальтова епопея» Оліївської ОТГ

Дата: 18.07.2019 15:40
Кількість переглядів: 950

     Фото без описуНеспростовна істина: велике краще бачиться на відстані... Якраз це влучне визначення чи не найкраще підходить для характеристики масштабних зрушень на ниві створення цивілізованих умов для проживання своїх громадян, які відбуваються в Оліївській об’єднаній територіальній громаді. І особливо кидаються в очі разючі перетворення сільських вулиць із занедбаних, «забутих» районною та обласною владами «напрямків» на сучасні заасфальтовані дороги.

     Ми цього року вже багато разів повідомляли то про одну, то про іншу доведену до ладу вулицю у селах громади. Капітальні ремонти дорожнього покриття розпочалися наприкінці березня, з настанням тепліших днів. Першою «ластівкою» став Довжик, де відновилися дорожні роботи, розпочаті минулого року і де за лічені дні, упродовж першої декади квітня «вбралися» в асфальт вулиці Ялинкова, Богунська, Шевченка, провулок Іванівський та однойменний проїзд Іванівський. А незабаром було здійснено капремонт вулиці Народицької в Оліївці, ремонт 2-го провулку Новіцького в Кам’янці, вулиць Афанасьєва,  А.Любовича, Б.Хмельницького та провулків А.Любовича і Б.Хмельницького в Довжику, вулиць Польової та Матросова у у Троковичах, вулиць Садової, І.Франка та відрізку дороги від вулиці Січових Стрільців до сільського кладовища у Світині, довгожданний ремонт вулиці Заозерної у селі Піщанка, поточний ремонт дорожнього покриття по вулицях Троковицькій та Високівській у Некрашах, заасфальтовано півкілометрову вулицю Бориса Тена у Новоселиці.

     - Хочу зазначити, що відповідно до Плану соціально-економічного розвитку нашої об’єднаної громади на поточний рік заплановано відремонтувати 48 вулиць чи їх найпроблемніших частин, каже секретар Оліївської сільської ради Тетяна Курінна. На сьогодні вже виконано ремонтні роботи на 14  таких об’єктах загальною протяжністю понад 10 кілометрів та площею понад 40 тисяч квадратних метрів. І якщо нам вдасться привести до ладу решту 34 об’єкти, продовжує виконуюча обов’язки очільника ради, то лише за цей рік ми заасфальтуємо фактично половину усіх наших місцевих доріг...

     Погодьмося, на тлі ще минулорічного бездоріжжя в самій громаді та усім відомого стану з ремонтом та будівництвом шляхів у цілому в районі та й області навіть вже зроблене в Оліївській ОТГ, не кажучи про ще заплановане, дійсно вражає. Які ж складові такого успіху?

     По-перше, це політична воля усього депутатського корпусу громади, який одностайно накреслив курс на ліквідацію бездоріжжя. Це і принципова позиція самої Тетяни Курінної та заступника сільского голови з питань діяльності виконавчих органів влади Валерія Петрука. Це і вагомий внесок та докладені зусилля до вирішення «дорожньої» проблематики депутата Анатолія Мельниченка і як власне депутата, і як просто громадянина та гідного представника свого села Троковичі.

     Важко також переоцінити й роль в осучасненні оліївських вулиць начальника відділу будівництва, архітектури, житлово - комунального господарства, благоустрою та інфраструктури сільської ради Василя Городнюка. Це й десятки його виступів на сесіях з відстоюванням необхідності прийняття відповідних рішень, це і чи не щоденні виїзди на місця проведення ремонтних робіт, це й розв’язання численних поточних «дорожніх» проблем...

     Ось така вона, «асфальтова епопея» Оліївської ОТГ...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь