Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проект «Муніципальна няня» – шанс отримати компенсацію за послуги няні для своєї дитини

Дата: 27.06.2019 14:21
Кількість переглядів: 345

     На Житомирщині вже 27 родин скористалися фінансовою підтримкою від держави за проектом «Муніципальна няня».

Ці родини щомісяця отримують відшкодування по 1 тис. 626 грн за послуги няні для своєї дитини віком до 3-х років. Для оформлення муніципальної няні необхідно звертатися до органів соціального захисту населення.

     Перші родини на Житомирщині вже у червні отримали кошти за послуги муніципальної няні. Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА. Ті, хто подав документи на отримання компенсації від держави за послуги няні до 5 червня подавали підтверджуючі документи про оплату. Так 27 родин області отримали 71,7 тис. грн компенсації від держави. Деякі сім’ї наймали няню для двох дітей, деякі – отримали одразу за кілька місяців від моменту подання заяви до органів соціального захисту. Адже це перші виплати за проектом «муніципальна няня».

     Нагадаємо, що якщо родина наймає для догляду за своєю дитиною віком до трьох років няню, має можливість скористатися фінансовою підтримкою від держави. Щомісяця на компенсацію послуг няні держава нараховуватиме по 1 тис. 626 грн родині, яка оформить «Муніципальну няню».

     Для того, щоб скористатися соціальною допомогою за проектом «Муніципальна няня» жителям області необхідно звернутися до місцевих органів соціального захисту. Адже цю компенсацію виплачуватиме управління соціального захисту населення вкінці кожного місяця. Така соціальна допомога автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

     Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.

     Довідкову інформацію ви можете отримати у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА за телефоном (0412) 47-47-82.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь