Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що варто знати про переоформлення субсидії – роз’яснюють фахівці департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА

Дата: 20.06.2019 08:40
Кількість переглядів: 308

    Фото без описуЗа інформацією департаменту, усім громадянам, які отримували субсидію

в опалювальному сезоні та не мали заборгованості по сплаті за комунальні послуги, у травні автоматично перепризначили субсидію на новий період. Таких домогосподарств на Житомирщині 60,6 тисяч. Уже з травня такі громадяни отримують субсидію готівкою: пенсіонери на картку чи через Укрпошту, всі, хто ще не на пенсії, – через Ощадбанк.

 Варто зауважити, що при перепризначенні субсидії до уваги береться наявність станом на травень простроченої понад місяць заборгованості за оплату комунальних послуг, тобто послуг, спожитих у березні 2018 року.

     Під час переоформлення субсидії органи соцзахисту населення не беруть до уваги:

 борги по сплаті комунальних послуг за квітень;

  • незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до так званих стандартних умов;
  • заборгованість, яка виникла у зв’язку з тим, що надавач послуги не уклав договору з Ощадбанком для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

     Тим, у кого існують борги, після їх погашення або укладення договору реструктуризації потрібно звернутися із Заявою та Декларацією про доходи до органу соцзахисту населення. Таким громадянам пропонують перейти на безготівкову монетизацію субсидій.

     Повторно із Заявою та Декларацією про доходи потрібно звернутися:

 орендарям житла;

  • внутрішньо переміщеним особам;
  • тим домогосподарствам, в яких відбулися зміни у складі сім’ї;
  • сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • сім’ям, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати.

     Субсидію на неопалювальний сезон розраховують на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.

 Загалом наразі субсидію отримують 95,2 тисячі домогосподарств області.

     У департаменті звертають увагу на те, що з 1 травня 2019 року переглянуті соціальні нормативи споживання газу та електроенергії для потреб опалення і відповідні коригуючі коефіцієнти.

     Соціальна норма на газове опалення (в опалювальний період) становить 4,0 м куб. на 1 м кв. площі (було 4,5 м3 на 1 м кв. площі), електроопалення – 30 кВт/год на 1 м кв. площі (було 51 кВт.год на 1 м кв. площі).

     Для користування послугами з централізованого постачання холодної води2 куб. метра на одну особу на місяць за наявності централізованого постачання гарячої води та 3,6 куб. метри на одну особу на місяць за відсутності централізованого постачання гарячої води.

     Для користування послугами з централізованого постачання гарячої води1,6 куб. метра на одну особу на місяць. Для користування послугами з централізованого водовідведення – 3,6 куб. метри на одну особу на місяць.

     Для користування послугами з газопостачання:

 за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 куб. метра на одну особу на місяць;

 за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. метрів на одну особу на місяць;

    Для централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання):

 у разі використання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку, – 0,0383 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

     Крім того, скасована норма площі житла у розмірі 75 м кв. для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш, ніж на 30%, за рішенням комісій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь