Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Некрашах відзначили престольне свято

Дата: 12.06.2019 09:29
Кількість переглядів: 878

    Уже три десятиліття поспіль жителі Троковичів, Некрашів та навколишніх сіл на свято Вознесіння Господнього збираються біля кринички з цілющою водою на околиці Некрашів. У цьому селі Вознесіння стало престольним святом, а унікальну криничку з іконами та хрестами жителі називають своєю церквою.

    Започаткувала традицію одна з берегинь православних традицій - Ольга Кирилівна Горкуша. Вони з однодумцями свого часу облаштували криничку, замовили писані ікони і на свято Преполовіння П'ятидесятниці урочисто принесли їх до джерела, яке здавна славиться своєю цілющою водою. Згодом унікальні властивості води підтвердили й у лабораторії. Освячував криничку настоятель древнього Свято-Троїцького храму в Троковичах, митрофорний протоієрей Ніколай. З тих пір вода освячується щороку, даруючи Божу Благодать усім, хто вживає її з молитвою. Отець Ніколай згадує, що колись на Вознесіння тут було стільки людей, що вони займали всю велику долину. Люди їхали підводами навіть з віддалених сіл.

    Доброю традицією став і приїзд на Вознесіння священників з Житомира та різних сіл єпархії. Традиційно служиться водосвятний молебен, а далі - святкова трапеза. Цьогоріч трапезу громада Некрашів організувала спільно з депутатами Оліївської сільської ради. Разом попіклувалися й про оновлення ікон та рушників. Жителі підкреслюють, що така єдність громади та її обранців має бути у всьому за принципом: разом - працюємо, разом - святкуємо.

    На свято завітали настоятель храму у сусідній Високівській громаді отець Ніколай та настоятель храму в с.Оліївці отець Андрій. Також були присутні секретар Оліївської ОТГ Тетяна Курінна, депутати, працівники апарату сільської ради. Під час молитви попросили у Бога здоров'я та Благодаті жителям та всім, хто приїздить до цього святого місця. Символічним було те, що, коли люди молилися, починалася гроза. Однак дощ пішов лише по закінченні молебню. Жителі кажуть: Бог громом благословив нас і дозволив помолитися і не промокнути.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь