Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ: чергова сесія, чергові втілення планів

Дата: 10.06.2019 16:43
Кількість переглядів: 773

    7 червня 2019 року відбулося пленарне засідання 20-ї сесії 7-го скликання Оліївської сільської ради. До порядку денного депутатського зібрання було включено та розглянуто чимало важливих та невідкладних питань забезпечення розвитку та життєдіяльності громади.

    Зокрема, після заслуховування та обговорення доповіді начальника  відділу  соціального  захисту  та  охорони  здоров’я  населення ради Д. В. Пелехівського  було внесено зміни до Програми  соціального  захисту та  надання  матеріальної  допомоги  незахищеним  верствам  населення,  які зареєстровані  та  мешкають  на  території   Оліївської  сільської  ради.

    Також, відповідно до підготовлених відділами освіти (Хоцька Л.М.) та житлово-комунального господарства (Городнюк В.Б.) сільської ради проектів депутати прийняли цілу низку вкрай важливих рішень для розвитку освітянської галузі ОТГ. Це і надання дозволів на проведення  поточного ремонту приміщення харчоблоку Некрашівського ЗДО «Бджілка», на проведення поточного ремонту їдальні Троковицького природничо-екологічного ліцею і дозволу на проведення поточного ремонту кабінету іноземної мови у цьому ж навчальному закладі.

    Крім того, знову ж таки для освітян, сесія затвердила проектно-кошторисну документацію "Реконструкція корпусу № 1 Троковицького природничо-екологічного  ліцею» та проектно-кошторисну документацію "Реконструкція корпусу № 2 Троковицького природничо-екологічного  ліцею».

    Як і завжди, на пленарному засіданні розглядалася можливість організувати поліпшення «чергових» сільських доріг. Цього разу було затверджено необхідну документацію для капремонту майже півтора десятка доріг, у тому числі вулиці Локтєва у Довжику, відрізку сільської дороги від вул. Січових Стрільців до кладовища у Світині, зведений кошторисний розрахунок вартості поточного ремонту вулиці Троковицька у с.Некраші та інші документи, необхідні для дорожнього будівництва.

    У розвиток теми депутат Анатолій Мельниченко підняв давно наболіле питання визначення механізму реального фінансування міжсільських доріг, які перебувають у віданні облдержадміністрації. Адже виникає відома колізія: в області коштів немає, а сільська рада, начебто, на думку деяких «теоретиків», «не має права» проплатити їх ремонт. Тому виступаючий повідомив, що за наполягання та підтримки депутатського корпусу, особливо Й.П. Кучинського та Б.І. Ткаченка, сільрада нещодавно звернулася до ОДА та отримала погодження на виготовлення проекту для ремонту дороги-під’їзду до Світина та частини багатостраждальної дороги, яка з’єднує Троковичі з Некрашами. Після цього депутати прийняли рішення виготовити, у порядку експерименту, проектно-кошторисну документацію на ці шляхи.

    Окремими рішеннями депутати затвердили зведені кошторисні  розрахунки вартості об'єкта будівництва щодо благоустрою території у селах Піщанка та Некраші, проектно-кошторисну документацію для здійснення капітального ремонту дренажної мережі по вулицях Б.Хмельницького, Сінокісній та Сінній у Довжику тощо.

    Також депутати розглянули та затвердили зміни до сільського бюджету, місцеві податки та збори на 2020 рік, укладені у міжсесійний період цивільно-правові угоди, надання матеріальної допомоги жителям Оліївської сільської ради.  

    Жваво обговорювали депутати та представники села Довжик доцільність встановлення сміттєзбірних ємностей на зупинках громадського транспорту. Активну участь у дискусії з цього приводу взяла секретар сільської ради Тетяна Курінна, яка відстоювала позицію щодо необхідності дослухатися до думки переважної більшості жителів села. Тож, зрештою, депутати зійшлись на думці, що це питання потребує додаткового вивчення.

    Перед присутніми на сесії виступив начальник Житомирського РВП Житомирського ВП ГУНП Житомирської області С.О. Крошко, який проаналізував стан боротьби зі злочинністю та правопорушеннями на території населених пунктів Оліївської сільскої ради, які знаходяться у територіальних межах нинішнього Житомирського району. Доповідач закцентував увагу присутніх на необхідності створення в громаді поліцейських станцій та, у перспективі, муніципальної поліції. Також Сергій Крошко закликав депутатів докласти максимум зусиль для облаштування у населених пунктах, особливо на в’їздах та виїздах до сіл, сучасних систем відеоспостереження, які є реальним стримуючим фактором для різномастних злодіїв та грабіжників та допомагають у розкритті злочинів.

    На пленарному засіданні 20-ї сесії 7-го скликання Оліївської сільської ради депутати розглянули низку інших важливих питань. Детальніше з ними, після офіційного оприлюднення, можна буде ознайомитися на нашому веб-сайті у розділі «Офіційні документи».

 

    Відділ по зв’язках з громадськістю Оліївської сільскої ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь