Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській ОТГ завершено проведення зборів громадян за місцем проживання

Дата: 13.05.2019 13:03
Кількість переглядів: 429

    Як ми вже повідомляли, з 6 квітня поточного року в Оліївській об’єднаній територіальній громаді було розпочато проведення зборів громадян за місцем проживання, інформацію про перебіг яких у селах «житомирської групи» ми

публікували в матеріалах «Секретар Оліївської сільської ради та депутати прозвітували перед громадами Світина, Кам’янки та Сонячного» та «13 квітня пройшли збори громадян за місцем проживання у Довжику та Оліївці». А 11 травня такі громадські зібрання  пройшли й на «черняхівській» частині Оліївської громади – у Некрашах та Троковичах.

    Як і під час попередніх зборів, перед мешканцями сіл Некраші та Троковичі з грунтовною доповіддю-звітом  виступила секретар Оліївської сільської ради Т.Г. Курінна, яка розповіла про зроблене в Оліївській громаді упродовж 2018 року. Також прозвітували про свою роботу і депутати сільської ради: від Некрашів -  В.Л. Юхимчук та М.Й. Котвіцький, від Трокович -  А.В.Морозюк, А.М.Мельниченко, В.П. Мазко, А.Б. Слісарчук, А.В. Сич та В.А. Рудик.

Як у Некрашах, так і в Троковичах під час обговорення звітів секретаря ради та депутатів присутні піднімали багато нагальних питань. На більшу частину їх довелося відповідати заступнику сільського голови В.М. Петруку, який вів збори. Потрібно віддати належне Валерію Митрофановичу, який чітко, виважено й аргументовано роз’яснював людям позицію сільської ради з того чи іншого питання, правові аспекти кожної конкретної проблеми та, зазвичай, одразу ж і пропонував шляхи їх вирішення. Крім того, завдяки присутності на зборах старости Троковицького старостинського округу Н.І. Рубан, працівників земельного та інших відділів апарату сільської ради громадяни отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.

    Не будемо повторювати те, що вже було опубліковано у попередніх двох згаданих вище  звітах. У кожному селі людей хвилює, за деякими виключеннями, одне й те ж: стан надання медичних послуг, функціонування закладів освіти, ремонт доріг, «земельні» проблеми» та збереження довкілля. І якщо з дорогами «процес пішов», амбулаторії, школи, дитсадки будуються й ремонтуються, то складування твердих побутових відходів, вивезення цього сміття за межі населених пунктів та його утилізація, на жаль, постає, як і по всій країні, чи не найглобальнішою проблемою. І прості люди, селяни недарма б’ють тривогу. Та, як запевнили мешканців громади Тетяна Курінна і Валерій Петрук, найближчим часом в Оліївській ОТГ буде реалізовано низку дієвих заходів для різкого зменшення засміченості сіл та прилеглих територій.

    Підсумовуючи результати як попередніх сходів громадян, так і завершального в цьому році, варто зазначити наступне. Такі зібрання конче необхідні. Вони несуть величезну інфомативну та організуючу складову як для депутатського корпусу, працівників сільської ради, так і для самих мешканців громади у плані саморганізації, демократизації та практичного становлення громадянського суспільства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь