Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення секретаря Оліївської сільської ради з нагоди 33-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 25.04.2019 13:56
Кількість переглядів: 379

    Фото без описуШановна оліївська громадо! Минуло 33 роки відтоді, як сталася жахлива техногенна катастрофа – аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, яка залишила на тілі України незагоєну рану. Чорнобиль завжди буде нашим спільним

болем, символом великого людського горя, адже це – одне з найбільш болючих випробувань, що випали на долю українського народу. Страшна  аварія на  Чорнобильській атомній електростанції розділила нашу епоху на «до» і «після» чорнобильську. Наслідки катастрофи мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіонуклідами, десятки тисяч громадян було переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

    Минають роки після найстрашнішої в світовій історії катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій і ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя та здоров’я прийдешніх поколінь. Ми у вічному боргу перед тими, хто ціною свого здоров’я і свого життя врятував усіх нас, країну, людство від ядерного вогню.

Чорнобиль практично торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Вона  породила велику кількість проблем, яких вистачить на багато поколінь, і які з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають.

Низький уклін перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку вони наражалися.

    Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції, бажаю вам і вашим близьким міцного здоров’я, мирного неба, щастя, добра, довгих щасливих років життя,сімейного затишку, шани і щирої поваги від людей. Низько схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя, виконавши обов`язок перед рідною землею і народом України. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій!

 

    З глибокою повагою і вдячністю -

    секретар Оліївської сільської ради                          Тетяна Курінна

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь