Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Пластуни» децентралізації

Дата: 24.04.2019 13:39
Кількість переглядів: 597

    Фото без описуСлавна Оліївська ОТГ створена 29 жовтня 2017 року, до її складу увійшли 9 сіл, яким пророкували відчути на собі весь успіх реформи децентралізації. За даними веб-сайту «Децентралізація»  Оліївська громада посідає почесне 6 місце у рейтингу лідерів ОТГ за власними доходами на одного мешканця серед 665 громад, створених до початку 2018 року (дані за 9 місяців 2018 року).

Станом на 1 січня 2018 року у бюджеті Оліївської громади було понад 20 мільйонів вільних коштів, і депутатами сільської ради була прийнята програма соціально-економічного розвитку, тому ніщо не заважало втілювати кращі світові традиції для покращення життя на селі. Але у сільського голови М.І. Скока на цей рахунок були свої плани (або не до кінця «свої»…). У той час, коли менш заможні громади вже показували свої перші успішні проекти - нові школи, садочки, парки, сонячні батареї, в Оліївській ОТГ йшов процес накопичення капіталів - сільський голова хазяйновито збирав «придане».

    Обурені депутати сільської ради сиділи на сесіях із зав’язаними руками, які вони не могли навіть  простягнути до бюджетних коштів, щоб втілювати прекрасне на своїх округах, а сільський голова у листопаді 2018 року вже міг хизуватися 40 мільйонами вільних коштів на рахунках громади, питання перед ким і навіщо. У цей же час місцеві депутати зрозуміли, що з таким «реформатором» вони швидше підуть «на палю», ніж в життя «по-новому» і, висловивши «царю всєя громади» недовіру, таємним голосуванням відправили одноосібного держателя заможної казни рахувати свої статки у приватній «резиденції». З грудня 2018 року, втративши цілий рік, за який мудрі голови перевертали життя в громадах з ніг на голову, Оліївська сільська рада почала працювати на благо кожного. Ремонти комунальних закладів, затвердженні кошториси, вуличне освітлення, капітальні ремонти доріг, встановлення відеоспостереження, матеріальна допомога хворим і найбільш вразливим, початок будівництва нового садочка, прийняті рішення про купівлю приміщень для будинку культури та школи і головне - цільове використання коштів для розбудови громади.

    Прогресивні перевтілення (пан Скок, скоріше за все, прочитає це як «руйнація») не давали екс-очільнику спокійно опочивати. Тому, обурений таким радикально-прогресивним підходом депутатів до розбудови села, він подав позов до суду щодо визнання неправомірним повалення його диктатури. З перших судових засідань сільського голову приходив підтримувати вірний слуга партії БПП О.В. Романчук, який, мабуть, був чи не єдиним, хто розумів той диктаторський устрій (бо «товариші» будували «своє рідне»). А тому теж вважав, що активних проєвропейських депутатів потрібно списувати як «інакомислячих». Можливо, саме задля цього пан Романчук у січні 2019 року став головою Оліївської сільської виборчої комісії і «чорним кардиналом» громади. Він разом зі своїм побратимом Олександром Блощинським - відомим перебіжчиком туди, де гарно жнуть, провели на селі активну агітацію проти неугодних депутатів і в підтримку «царя», котрого образили. Зайшли хлопці до людей і в хату, і в душу, та так, що люди і не розуміли, за що підписи ставили, знімаючи своїх обранців. Виконавши брудну роботу, пан Романчук як голова Оліївської СВК на чистому папері призначив проміжні вибори у шести округах громади. Не економлячи асигнувань з місцевого бюджету, пан Романчук найняв адвоката, з яким пліч - о - пліч боровся проти депутатів-реформаторів, які працювали для людей, а не для благ партії.

    У такому світлі не дивно було, що делегацію від Оліївської сільської ради не запросили на Раду регіонального розвитку, очолювану паном Петром Порошенком, яка проходила на території Оліївської ОТГ, за стіною сільської ради. Ми були децентралізованою громадою поза президентською реформою, бо не стали на коліна перед партією БПП, щоб подякувати їм «за все».

    А той, хто сидів у перших лавах на президентському святі, - шановний пан Романчук, паралельно спокійно займався розтратою коштів місцевого бюджету для проведення незаконних проміжних виборів, відстоюючи разом з адвокатом (якого вимушена оплачувати сільська рада, як і відшкодовувати 6 (!) судових зборів, які «посіяв» пан Романчук) ідею партії «Сьогодні ми при владі - нам все можна і нам за це нічого не буде». Під цим гаслом «знімали» депутатів, які не пропустили жодної сесії сільської ради.

    Також наслідками службової недбалості пана Романчука є розтрата асигнувань місцевого бюджету, які могли б піти на розвиток громади. Зокрема, лише на діяльність Оліївської СВК у 2019 році було виділено понад 150 000 гривень.

    … Дуже полюбляє цей пан Оліївську громаду, проте ще в 2017 році народ розпізнав лиходія і не підтримав його як кандидата на посаду сільського голови. Тоді він через виборчу комісію зайшов, спритний, хоч якось «дірвався» до «дерибану». Ну, а що: «Солідарність» - не синонім слова «совість», в порядності нам не присягали. Чи потрібні такі молоді бійці в новій політиці, вирішуйте самі, Оліївці однозначно - ні.

    Наш час прийшов, коли Іменем України шість суддів Житомирського окружного адміністративного суду винесли рішення про незаконність дій Оліївської СВК з приводу зняття депутатів сільської ради, і партія не вплинула на гарантів правосуддя. М.І. Скок так само потерпів крах свого «самодержавства» на терезах Феміди. А за цими «хлопцями» 21 квітня 2019 року зазнав поразки і їх духовний «наставник» - Петро Олексійович.

    …Ось так з невеликої ОТГ витіснили про-президентських горе-децентралізаторів, не підтримали їх неупереджені судді Житомира і не витримав горе-владу народ України. Досить для «своїх», починаємо для людей ЖИТИ ПО-НОВОМУ. Думай!

 

    Анатолій Мельниченко,

    депутат Оліївської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь