Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

13 квітня пройшли збори громадян за місцем проживання у Довжику та Оліївці

Дата: 15.04.2019 14:59
Кількість переглядів: 712

    Фото без опису13 квітня секретар Оліївської сільської ради Т.Г. Курінна та депутати сільської ради прозвітували на загальних зборів громадян за місцем проживання у селах Довжик та Оліївка.

Збори пройшли за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.М. Петрука, старости Кам’янського старостинського округу А.В. Колокольцева, працівників апарату ради та комунальних закладів.

    У своєму звіті Тетяна Курінна детально та ґрунтовно розповіла присутнім на зборах мешканцям про виробничий та промисловий потенціал ОТГ, здобутки громади упродовж 2018 року, торкнулася нагальних проблем та окреслила плани на поточний рік.

    Зокрема, секретар ради повідомила, що на території громади зареєстровано 212 суб’єктів господарювання, у тому числі 86 юридичних осіб та 126 фізичних осіб-підприємців. На території Оліївської ОТГ функціонують 25 промислових підприємств. У Довжику це ПКП «Темп», «Надія Алкон», НВ ТОВ «Житомирбіопродукт», ПМП «Граніт», ПП «Еталон», ТОВ «Грантех», Житомирська філія ПАТ «Кисневий завод», ТОВ «Пачіні», Житомирська філія ТОВ «Аскона-Південь», ТОВ «Фірма «Тала вода».

    У селі Світин працює ТОВ «Промислова компанія «Вимпел».

    На території Оліївки діють ТОВ «Агрус», ТОВ «Кромберг енд Шуберт Жу», ТОВ «Будстиль КП», ТОВ «Юка-Інвест», ПАТ «Компанія Райз», торгівельний майданчик «Малинський», цех по виробництву шкарпеткових виробів, ПП «Діабаз» ПП «Кварацхеліа Годердзі Індікоєвич», ТОВ Б.Р.В. «Україна».

    У Троковичах діє цех по пошиву взуття ТОВ РІФ, цех по комплектації меблів ФОП Кисерець Є.О., каменеобробний цех ФОП Почтар Т.І. та цех по ремонту сільськогосподарської техніки ФОП Коломієць В.П.

    Основні сільськогосподарські підприємства - ВСК «Світоч», ФГ «Л-Володимирське», ПАТ «Українська генетична компанія», ТОВ «ДІВА АГРОКОМ», ТОВ «Агро-Юніверсал», ТОВ «Агростем», ПП «Некраші», СФВ «Сич О.В.», СФГ «Сич В.К.», ФГ «Прокопчук М.В.».

    Найбільші площі землі в обробітку мають ТОВ «ДІВА АГРОКОМ» - 499,0 га; ТОВ «Агро-Юніверсал» - 308,0 га; ТОВ «Агростем», ПП «Некрашів».

    Торгівельні послуги на території громади надає 38 торгових точок, у тому числі: 25 магазинів, 5 АЗС, 8 закладів громадського харчування на 425 посадкових місць.

    На території громади функціонують 7 закладів охорони здоров’я: 5 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів, амбулаторія та поліклініка, 8 закладів освіти, а саме: 1 ліцей, 3 гімназії, 4 дошкільних навчальних заклади, 13 закладів культури.

    Усі населені пункти громади забезпечені постійним транспортним сполученням з адміністративним центром.

    Для забезпечення поступального розвитку у кінці 2017 року, зазначила Т.Курінна, було прийнято Програму соціально-економічного розвитку Оліївської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік та важливі локальні програми діяльності сільської ради. Тож, завдяки цілеспрямованій роботі по виконанню зазначених програм, за минулий рік до загального фонду бюджету Оліївської сільської ради при плані 52 мільйони 53 тисячі гривень надійшло 66 мільйонів 200 тисяч грн. власних доходів, відповідно план  перевиконано на 127,18%, що становить 14 мільйонів 147,3 тисяч грн. До спеціального фонду бюджету Оліївської сільської ради  надійшло 2 млн. 37 тисяч 395 грн. власних доходів при плані в сумі 1 млн. 963 тис. 938 грн., план виконано на 103,74 %, понад план одержано 73 тисячі 457 грн.

    За рахунок цього упродовж 2018 року відшкодовано за пільговий проїзд окремих категорій громадян 252 тисячі 481 грн., виплачено матеріальних допомог на суму 1 мільйон 277 тисяч 995 грн., передано 7 мільйонів 887 тисяч 323 грн. субвенцій  та дотацій  на утримання закладів освіти та медицини, надано 3 мільйони 872 тисяч 606 грн. субвенцій з місцевого бюджету на утримання закладів, які обслуговують Оліївську сільську раду, перераховано 2 мільйони 853 тисячі 234 грн. реверсної дотації. По загальному фонду  касові  видатки склали 1 мільйон 561 тисячу 169 грн. на дошкільну освіту, 1 мільйон 886 тисяч 808  грн. на загальну середню освіту, 1 мільйон 597 тисяч 766 грн. - на заклади  культури.

    За досить короткий весняно-літній період було виконано величезний об’єм ремонтно-будівельних, дорожніх робіт та робіт з благоустрою, на що було використано майже 21 мільйон 509 тисяч  гривень. Приміром, у селі Довжик освоєно понад 5 мільйонів гривень та проведено капітальний ремонт семи вулиць і реконструйовано вуличне освітлення. Понад півтора мільйона гривень пішло на ремонт двох вулиць у селі Кам’янка, на 2 млн. 867 тисяч  грн. виконано дорожніх ремонтних робіт у Сонячному.

    Також було прийнято безоплатно зі спільної власності територіальних громад Черняхівського та Житомирського районів у комунальну власність Оліївської сільської ради Троковицького природничо-екологічного ліцею, Некрашівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Оліївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, амбулаторії загальної  практики сімейної медицини  с.Троковичі, фельдшерського  пункту с.Некраші, фельдшерсько-акушерських пунктів с. Кам’янка і с. Довжик, Оліївської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (с. Піщанка), фельдшерських пунктів сіл Сонячне та Світин.

    Одразу відчули переваги входження до складу ОТГ мешканці черняхівських сіл Некраші та Троковичі. Після переходу у власність Оліївської громади їхніх закладів освіти, медицини та культури рішенням сесії було виділено майже півтора мільйона гривень на капітальний ремонт некрашівських дитячого навчального закладу «Бджілка», капітальний ремонт частини клубу та клубної огорожі. Майже 1 млн. 400 тисяч гривень освоєно на капітальний ремонт двох вулиць у Некрашах. Мільйон гривень витрачено на проведення капітальних ремонтів шести вулиць у Троковичах,   виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво спортивного майданчика для міні-футболу та придбання холодильника  в дитсадок «Капітошка».

    Майже 3 мільйони 300 тисяч гривень вкладено у розвиток інфраструктури села Оліївка. Це і ремонт чотирьох сільських доріг, і ремонт та реконструкція вуличного освітлення, і утеплення гімназії, і придбання та встановлення дитячих  майданчиків та зупинки автотранспорту та інше.

    Капітально відремонтовано дороги  у Світині (на загальну суму 1 млн. 155,7 тис. грн.)

    На 530 тисяч гривень придбано комп’ютерної техніки, музичної апаратури та обладнання для благоустрою установ та закладів Оліївської сільської ради.

    Ще швидшими темпами, наголосила секретар сільської ради, відбуваються позитивні зрушення у соціально-економічному житті Оліївської ОТГ у поточному році. Це і продовження капітального ремонту доріг, благоустрою сіл, і поліпшення матеріального забезпечення закладів медицини, освіти, культури тощо.

    Присутні на зборах депутати також детально та ґрунтовно доповіли виборцям про результати своєї минулорічної та поточної діяльності. Так, у Довжику зі звітами виступили В.Б. Городнюк, Є.О. Герасимчук, В.Й. Скоковський, Т.Г. Курінна (як депутат від округу № 16) та Г.І. Галіцький.  А в Оліївці прозвітувалися депутати від цього села І.В. Ковальчук, В.І. Кравченко, О.І. Готич, В.А. Консевич та С.Т. Бекманюк.

    Обговорення доповідей сільського голови та депутатських виступів були бурхливими та емоційними як у Довжику, так і в Оліївці. Іноді, особливо з вуст місцевих активістів, лунали й не зовсім виважені оцінки депутатської роботи та не зовсім прийнятні висновки. Проте більша частина зауважень  та пропозицій громадян була прийнята до розгляду та напрацювання на їх основі конкретних рішень і наступної розробки дієвих заходів для вирішення піднятих проблем. В основному це стосується розв’язання такого глобального на сьогодні завдання, як вивезення твердих побутових відходів, упорядкування роботи медичних закладів, забезпечення окремих сіл питною водою, покращення транспортного забезпечення між селами та обласним центром, облаштування зупинок громадського транспорту, розв’язання проблеми пільгових перевезень, збереження діючих навчальних закладів та будівництво сучасних нових шкіл і дитсадків, облаштування на дорогах так званих «лежачих поліцейських», облаштування в кожному населеному пункті інформаційних стендів і багато інших наболілих питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь