Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Житомирський міський центр зайнятості повідомляє

Дата: 02.04.2019 09:20
Кількість переглядів: 2350

Фото без описуДержавна служба зайнятості пропонує Вам партнерство і взаємовигідну співпрацю та запрошує скористатися комплексом послуг, перерахованих у наступному оголошенні Житомирського МЦЗ:

Житомирський міський центр зайнятості

вул. Чуднівська, 110, м. Житомир, 10005,

тел. (0412) 24-69-60, Ел.адреса: zhmcz_fond@ukr.net

Телефони відділу взаємодії з роботодавцями :

             (0412) 24-58-72,   (0412) 24-69-56,  (0412) 24-34-34

Шановні роботодавці!

Державна служба зайнятості пропонує Вам партнерство і взаємовигідну співпрацю та запрошує скористатися комплексом послуг:

  • Вивчення потреб роботодавців та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом

Державна служба зайнятості володіє найбільшою базою вакансій та шукачів роботи в Україні. Інформація про вільне робоче місце розміщується в електронній базі вакансій Державної служби зайнятості, на стендах, Інтернет-сайті служби зайнятості (www.dcz.gov.ua),  сторінці Житомирського міського центру зайнятості у мережі Фейсбук (www.facebook.com/ZHMCZ/) тощо.

 Для вашої зручності та оперативного підбору кандидатів на вакантні посади в Online - кабінеті Житомирського міського центру зайнятості, сторінці у мережі Фейсбук,  Інтернет-сайті служби зайнятості  розміщені актуальні резюме та відеорезюме шукачів роботи.

Державна служба зайнятості на замовлення роботодавців організовує ярмарки та міні-ярмарки вакансій, презентації роботодавців, дні відкритих дверей на підприємствах тощо.

  • Професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців для конкретних робочих місць у навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України, безпосередньо на виробництві.

З метою вирішення кадрових потреб підприємств, установ та організацій у робочій силі, пропонуємо скористатись такою послугою служби зайнятості, як професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця.

Професійне навчання організовується державною службою зайнятості у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві. Відповідно до сучасних тенденцій розвитку ринку праці професійне навчання безробітних може здійснюватися на замовлення роботодавців як поточного, так і перспективного характеру.

  • Стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Роботодавці, які працевлаштували на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та яким надано статус безробітного мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ст.26 Закону України «Про зайнятість населення»). Право на компенсацію також мають роботодавці, які є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштували безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості  (ст.27 Закону України «Про зайнятість населення»).

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.  (Постанова КМУ від 15.04.2013 № 347).

  • Компенсація витрат роботодавців на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

        Роботодавці, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості мають право на компенсацію витрат на оплату праці таких осіб. Компенсація тривалістю не більше шести календарних місяців надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Компенсація виплачується за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяць в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць.  (Постанова КМУ від 08.09.2015  № 696).

  • Задоволення потреб роботодавців у тимчасових працівниках  (організація громадських та інших робіт тимчасового характеру).

Для організації громадських та інших робіт тимчасового характеру не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії. З особами, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, роботодавці укладають в письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів.

Фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел.

У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Фінансування організації робіт тимчасового характеру здійснюється за рахунок коштів роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел. (Постанова КМУ від 20.03.2013 № 175).

  • Інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з  упровадженням певних норм законодавства про працю і зайнятість у т.ч. шляхом проведення міжгалузевих семінарів за участю Управління Держпраці в Житомирській області, Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА, Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області,  Житомирського відділення Фонду соціального захисту інвалідів,  Житомирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області тощо.

Спеціалісти служби зайнятості надають консультації з питань додержання норм законодавства про працю і зайнятість, державного соціального страхування на випадок безробіття, у тому числі при вивільненні або звільненні працівників; використання праці іноземців; працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці; надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном тощо.

 

Ми працюємо, щоб працювали Ви!

Форми звітності

Форма звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», затверджена наказом Мінсоцполітики від 05.12.2016 №1476 «Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 31 травня 2013 року № 316»

Подають

Термін подання

Юридичні особи, фізичні     особи – підприємці, які використовують працю найманих працівників (незалежно від місцезнаходження), - районним, міським, районним у містах і міськрайонним центрам зайнятості

За наявності попиту на робочу силу (вакансії) – не пізніше ніж через            три робочі дні з дати відкриття вакансії

 

Форма звітності № 4-ПН  «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 31 травня 2013 року № 317

Подають

Термін подання

 

Підприємства, установи, організації, за місцем реєстрації платника єдиного внеску

– територіальному органу Державної служби зайнятості України у містах Києві та Севастополі, районі, місті, районі у місті

Не пізніше ніж за 2 місяці                                     до масового вивільнення працівників

за умовами, передбаченими статтями 48 та 50 Закону України "Про зайнятість населення"

 

Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік, затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 16 травня 2013 року № 271

Подають

Строк подання

Підприємства, установи та організації незалежно від форми власності з чисельністю штатних працівників від 8 осіб - регіональному чи базовому центру зайнятості, його філіям (за наявності) незалежно від місцезнаходження

Щороку не пізніше     01 лютого після звітного року

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь