Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оліївська ОТГ перерахує мільйон гривень на введення в дію комп’ютерного томографа

Дата: 18.02.2019 14:13
Кількість переглядів: 451

    Фото без описуЯк уже повідомлялося, з 14 травня минулого року в Житомирському районі триває акція зі збору коштів на придбання комп’ютерного томографа для КУ «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради.

    Оліївська сільська рада, долучившись до цієї благородної справи, у 2018 році вже перерерахувала на купівлю томографа майже 556 тисяч гривень. Проте, в зв’язку з тим, що на сьогодні лікарня так і не володіє необхідною для встановлення приладу сумою,  головний лікар КУ «ЦРЛ» Т.Д. Собко звернувся до сільської ради з проханням виділити додатково 800 тисяч гривень.

    Тим часом, за підсумками розгляду звернення райлікарні профільні депутатські  комісії рекомендували сесії сільської ради надати допомогу на придбання комп’ютерного томографа у розмірі лише 400 тис. грн. А на пленарному засіданні 14-ї сесії 7-го скликання Оліївської сільської ради частина її депутатів та члени виконкому взагалі висловлювалися за припинення фінансової підтримки райлікарні. І лише за наполягання депутата, секретаря  постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва та екології Й.П. Кучинського сесія прийняла рішення таки надати співфінансування з вільного залишку коштів загального фонду сільського  бюджету на придбання компютерного томографа. І, на ще одну настійну пропозицію Йосипа Петровича Кучинського, суму цієї допомоги було збільшено до одного мільйона гривень. Таким чином, загалом внесок Оліївської сільської ради складе понад півтора мільйона гривень.

    Наразі ж завершується підготовка до укладення офіційної угоди між Оліївською сільською радою та КУ «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради щодо пільгового надання послуг з дослідження на комп’ютерному томографі усім мешканцям ОТГ. Зокрема, для кожного жителя сільської ради, який звернеться до райлікарні, вартість обстеження буде знижено на 30% за умови, що його вартість є не нижчою за вартість витратних матеріалів та не перевищує собівартість наданої послуги. Крім того, отримання медичної послуги з дослідження на комп’ютерному томографі буде взагалі безоплатним під час перебування на стаціонарному лікуванні в комунальному некомерційному підприємстві «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради.

    Довідково: придбання томографа для КУ «ЦРЛ» дасть змогу забезпечити ранню діагностику захворювань та оперативне лікування мешканців району. Використання даного обладнання дозволить покращити лікувально-діагностичний процес, пришвидшити діагностику нетранспортабельних хворих з невідкладними станами, здійснити максимальний обсяг досліджень при підозрі на онкопатологію, туберкульоз, цереброваскулярні захворювання, хвороби опорно-рухового апарату тощо. Загалом на проект потрібно зібрати близько 15 млн. грн.

 

 

Валерій Терновий


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь