Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській ОТГ вшановано подвиг учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2019 12:44
Кількість переглядів: 441

    Фото без опису30 років тому, 15 лютого 1989 року, для наших солдатів закінчилася афганська війна.

    Саме тому, у ці лютневі дні, щороку вшановується пам’ять про тих хто долучився до виконання інтернаціонального обов’язку. У цей день ми згадуємо тих, кого втратили в Афганістані та інших «гарячих» точках планети. Тож 15 лютого 2019 року у Троковицькому природничо-екологічному ліцеї пройшло урочисте зібрання з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан за участю учасника бойових дій на острові Куба Миколи Михайловича Химача, учасника бойових дій в Афганістані Івана Івановича Горкуші та вдови учасника афганських кровопролитних подій Валентини Петрівни Рубан.

    Привітати учасників бойових дій на території інших держав прийшли секретар Оліївської сільської ради Тетяна Георгіївна Курінна, виконуюча обов’язки старости Троковицького старостинського округу Наталія Іванівна Рубан та вихованці ліцею.

    Т.Г. Курінна у своєму вітальному слові зазначила, що після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь не лише в бойових діях в Афганістані: нараховано 24 локальні війни і збройні конфлікти на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони також виконували так званий "інтернаціональний" обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших "гарячих" точках. А високі людські якості учасників бойових дій на території інших держав, їхня активна громадська позиція під час Революції Гідності, мужність та героїзм під час бойових дій на Сході країни стали взірцем патріотичного служіння Україні.

    Також секретар сільської ради привітала присутніх та всю Оліївську громаду зі Святом Стрітення Господнього, яке символізує першу зустріч кожного із нас з Богом у храмі. 15 лютого, за народною традицією, зустрічаються зима з весною, і у цей день наші предки оспівували та закликали весну, раділи прийдешньому відродженню природи.

    На завершення урочистого зібрання учні ліцею поклали квіти до пам’ятної дошки уродженцю села Трокович Анатолію  Михайлович Чернецькому, який загинув під час виконання військового обов’язку в Афганістані.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь