Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській ОТГ пройшла нарада директорів освітянських закладів

Дата: 04.02.2019 09:59
Кількість переглядів: 722

    Нещодавно, згідно річного плану роботи гуманітарного відділу Оліївської сільської ради  на нараді директорів  закладів загальної середньої освіти було підведено підсумки роботи за І семестр 2018-2019 року та окреслено першочергові завдання ІІ семестру.

    Участь у нараді взяв заступник Оліївського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів В.М. Петрук, який у своєму виступі запевнив керівників закладів освіти, що сільська рада продовжуватиме сприяти забезпеченню якісної діяльності закладів освіти та створенню комфортних умов для навчання дітей.

    Начальником гуманітарного відділу Л.М. Хоцькою було проаналізовано підсумки участі закладів освіти у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад та вказано на основні недоліки у результатах. За  результатами участі буде підготовлено відповідне розпорядження. (детальніше результати можна подивитися за посиланням).

   Про результати проведення І етапу конкурсу-захисту робіт учнівського наукового товариства МАН Оліївської сільської ради «Сонях» доповіла головний спеціаліст гуманітарного відділу І.О. А Басун. Також вона надала конкретні  рекомендації щодо участі в обласному етапі конкурсу, на який направлено 4 учнівські роботи.

   Під час наради директори шкіл спільно із спеціалістами  гуманітарного  відділу опрацювали Закон щодо протидії булінгу, який був прийнятий Верховною Радою України 17 грудня 2018 року, та визначили план дій кожного закладу з подолання цієї проблеми.

Актуальною проблемо сьогодення є національно-патріотичне виховання у закладах освіти, тому закладам освіти було запропоновано розробити відповідні Програми, керуючись методичними рекомендаціями  Міністерства молоді та спорту України №9345/14 від 28.11.18 року «Рекомендації щодо розроблення програм національно-патріотичного виховання».

    Новизною у галузі освіти є впровадження пілотної сертифікації  вчителів початкових класів у 2019 році. З роз′ясненням даного питання виступила Л.М. Хоцька, яка акцентувала увагу директорів, що участь у сертифікації є виключно добровільною справою вчителя. У Житомирській області заплановано для проходження сертифікації 38 осіб. Також начальник відділу ознайомила директорів  з Положенням та Програмою сертифікації вчителів.

    Педагогічні працівники не стоять осторонь впровадження інновацій в освітньому процесі, тому вони є активними учасниками виставки перпективного педагогічного досвіду «Сучасна освіта Житомирщини». Для участі у виставці підготовлено  5 робіт із 4 ЗЗСО.

    Також було обговорено питання вартості харчування у закладах освіти, яка складає 14 гривень, і, оскільки вартість продуктів харчування з  початку року підвищилася, шкільними кухарями було прораховано середню  вартість відповідно до меню. Вона  склала 17-18 грн, тому було вирішено винести дане питання на розгляд сесії Оліївської сільської ради з пропозицією встановити вартість харчування у закладах  освіти 18 гривень на 1 учня. А вже 1 лютого на пленарному засіданні 14-ї сесії 7-го скликання ради ця норма була затверджена.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь