Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз’яснення щодо розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році

Дата: 28.01.2019 09:16
Кількість переглядів: 990

    Постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2019 року № 22 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок

санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році» встановлено, що розміри грошової допомоги для компенсації у 2019 році вартості путівок шляхом безготівкового перерахування санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, за надання послуг із санаторно-курортного лікування або оздоровлення чи відпочинку осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становлять:

- для осіб, віднесених до категорії 1 - 7 300 гривень;

- осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 22 200 гривень;

- дітей, яким установлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює - 14 500 гривень).

    Забезпечення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи послугами на санаторно-курортне лікування проводиться згідно «Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року № 854 у порядку черговості, в межах бюджетних призначень. Показником черговості є дата постановки на облік.

    Порядок передбачає укладання тристоронніх договорів між санаторно-курортним закладом, управлінням праці та соціального захисту населення та постраждалою особою. При цьому постраждалій особі забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення. У разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі, постраждалі громадяни здійснюють доплати за надання послуг у закладі за рахунок власних коштів.

     Звертаємо увагу, що з 01.01.2018 року введено в дію норму щодо отримання постраждалими громадянами компенсації замість санаторно-курортної путівки, тобто, особа має право самостійно обирати чи отримувати послуги із санаторно-курортного лікування (путівку) чи отримувати грошову компенсацію замість путівки. Облік осіб, які подали заяви про отримання грошової компенсації та облік осіб на санаторно-курортне лікування ведеться окремо.

    Управлінням праці та соціального захисту населення на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням у 2019 році взято 119 постраждалих осіб, віднесених до категорії 1, 2 дитини з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, у супроводі одного з батьків та 20 осіб для виплати грошової компенсації замість путівки.

    На реалізацію бюджетної програми КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за напрямом «Оплата санаторно-курортного лікування громадян, віднесених до категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою» Житомирському району передбачено видатків в сумі 594287грн. У межах зазначених видатків і встановлених Урядом граничних розмірів грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам у 2019 році можливо оздоровити 76 постраждалих осіб, віднесених до категорії 1 (63,9% від потреби), 2 дитини з інвалідністю, у супроводі одного з батьків (100% від потреби) та 20 особам надати грошову компенсацію замість санаторно-курортного лікування (100% від потреби).

    З питань санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, мешканцям Житомирського району необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення Житомирської райдержадміністрації за адресою: м. Житомир, вул. Б.Тена,16. Мешканцям Черняхівського району - до управління праці та соціального захисту населення Черняхівської райдержадміністрації за адресою: смт Черняхів, вул. Гречка, 35


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь