Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сесія Оліївської сільської ради: усі питання розглянуто та ухвалено низку важливих для громади рішень

Дата: 04.12.2018 15:17
Кількість переглядів: 1109

  Фото без опису   Як ми вже повідомляли, 30 листопада 2018 року під час пленарного засідання 9-ї сесії 7-го скликання Оліївської сільської ради депутатами було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень Оліївського  сільського  голови та підготовку клопотання до Верховної ради України щодо призначення позачергових виборів голови ОТГ.

У зв’язку з тим, що до кінця робочого дня сесія встигла розглянути лише два питання порядку денного з понад п’ятдесяти, продовження засідання було перенесено на понеділок, 3 грудня.

    Коли ж секретар сільської ради А.Мельниченко у понеділок оголосив про відкриття другого засідання сесії, група громадян заблокувала трибуну, а Л.Кравченко оголосила звернення від мешканців сіл Оліївка та Піщанка з вимогою скасувати депутатське рішення щодо усунення Михайла Скока від керівництва громадою.

    На противагу їм голова громадської організації «Законність. Гласність. Колегіальність.» М.Горкуша (с.Троковичі) та ще декілька громадян висловилися на підтримку дострокового припинення повноважень Оліївського  сільського  голови.

    Суперечка зі взаємними звинуваченнями між цими двома «групами підтримки» набрала таких «обертів», що головуючий на засіданні оголосив перерву на 15 хвилин. Проте ситуація в сесійній залі за час перерви не змінилася – блокування продовжувалося. Тоді Анатолій Мельниченко запропонував перенести засідання у будинок культури села Довжик, куди й поїхали депутати та працівники сільради.

    У Довжику сесія у «спокійному» режимі тривала близько 20 хвилин, після чого до приміщення будинку культури прибули ті ж самі мешканці з Оліївки та Піщанки і почали вимагати пропустити їх до сесійної зали. Також у Довжик приїхала знімальна група телеканалу «UA: Житомир» і поліцейські.

    Секретар сільської ради вийшов до громадян і тривалий час роз’яснював їм правові аспекти механізму скасування рішення про дострокове припинення повноважень Оліївського сільського голови, можливість оскарження даного рішення в суді, а також пояснив, що наразі депутатами розглядаються питання порядку денного, які не пов’язані з їх вимогами і переконував дати змогу сесії працювати над вирішенням актуальних для усієї громади питань.

    У кінцевому підсумку «напругу» під дверима будинку культури вдалося знизити, і сесія розглянула усі заплановані питання порядку денного та прийняла відповідні рішення, які, після їх підписання секретарем ради, будуть розміщені для ознайомлення на веб-сайті  у розділі «Офіційні документи».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь