Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представниця Оліївської ОТГ відвідала фестиваль «Жовтень у жовтні»

Дата: 02.11.2018 16:01
Кількість переглядів: 343

    Керуюча справами ОлФото без описуіївської сільської ради А.Б. Ковальчук взяла участь у репрезентації проекту «Монументальні пам’ятки пізнього модернізму Житомира й Житомирської області», яка відбулася 1 листопада 2018 року у Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й.Д. Буханчука.

Захід відбувся у рамках проведення житомирського фестивалю сучасної культури «Жовтень у Жовтні», який має сприяти перетворенню колишньої будівлі житомирського кінотеатру «Жовтень» на сучасний культурний центр.

    Організатори фестивалю –– ГО «Житомир, зроби голосніше!» в партнерстві з Житомирською міської радою, Житомирською ОДА та арт-центром Я Галерея. Проект підтримується Посольством Нідерландів в Україні та Інститутом Адама Міцкевича Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

    Починаючи з 2018 року, цей фестиваль має відбуватися щороку з 26 жовтня до 4 листопада та стати знаковою, ключовою подією в регіоні.

     "Жовтень у Жовтні" складається з двох частин: програми для широкої аудиторії та конференції. 29-30 жовтня відбулася перша така конференція «Коли територія набуває ідентичності». Тематично вона була зосереджена на питаннях формування культурної ідентичності міста та регіону. У дискусійних панелях та лекційній частині взяли участь експерти, серед яких Софія Дяк, Олександр Ройтбурд, Ольга Сагайдак, Влад Піоро, Алевтина Кахідзе, Володимир Шейко, Олеся Островська-Люта, Юлія Федів, Євгенія Моляр, Тетяна Філевська, Павло Гудімов та інші. Також у рамках заходу репрезентується дослідження регіону від урбаніста Фулко Трефферса (Нідерланди), економіста Павла Шеремети (Україна) та міжнародної організації GIZ із подальшим формуванням і презентацією стратегічного бачення розвитку міста. Окрему увагу приділено Кмитівському музею образотворчого мистецтва імені Й.Д. Буханчука, його розвитку в національному та міжнародному аспектах. У рамках публічної програми фестивалю - низка заходів, серед яких, зокрема, концерт джазмена Володимира Тарасова (Литва) й презентація нового проекту фотографа Євгена Нікіфорова (Україна), автора книги Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics. Нове дослідження охоплює монументально-декоративне мистецтво Житомирської області радянського періоду. Основною локацією публічної програми фестивалю є колишній кінотеатр «Жовтень», що є цінним і промовистим зразком архітектури пізнього модернізму. Оновлена функція має повернути будівлі її первісну роль та забезпечити потреби міста в сучасному громадському просторі. Організатори фестивалю –– ГО «Житомир, зроби голосніше!» в партнерстві з Житомирською міської радою, Житомирською ОДА та арт-центром Я Галерея. Проект підтримується Посольством Нідерландів в Україні та Інститутом Адама Міцкевича та реалізується за підтримки Українського культурного фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь