Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївській громаді пройшла перша освітянська серпнева конференція

Дата: 31.08.2018 16:14
Кількість переглядів: 883

30 серпня 2018 року відбулася конференція педагогічних працівників Оліївської сільської ради.

Відкриваючи нараду, Оліївський сільський голова М.І. Скок у своєму вітальному слові зазначив, що сільській  раді передано у комунальну власність заклади загальної середньої  освіти, і тепер ми несемо повну відповідальність за належне функціонування освітянської галузі нашої громади. У світлі цього завдання сільської ради, як власника закладів освіти, полягає в забезпеченні  утримання та розвитку матеріально-технічної бази освітянських закладів на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів сучасної освіти.

 Першочерговим пунктом у наших  сьогоднішніх планах, підкреслив очільник громади, є підготовка закладів освіти до   роботи в осінньо-зимовий період та забезпечення паливом. Для належного початку опалювального сезону та підтримання сталої температури у кабінетах у зимовий період було проведено чималу роботу. Так, було замінено твердопаливний котел у Некрашівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (вартість робіт -  156 тис гривень), проведено ремонт  системи опалення у Троковицькому закладі дошкільної освіти «Капітошка» на суму 88 тис гривень; на черзі - ремонт теплотраси у Троковицькому ліцеї. Майже півтора  мільйона гривень заплановано витратити  на будівництво модульної котельні у Кам′янській ЗОШ І-ІІ ступенів, планується здійснити термосанацію Оліївської ЗОШ І-ІІ ступенів на суму півтора мільйона гривень. А в подальших планах – будівництво модульної котельні, яка буде забезпечувати теплом Троковицький ліцей, заклад дошкільної освіти «Капітошка» та приміщення сільської ради.

Для підготовки закладів освіти до нового навчального року було використано 563 тисячі 355 гривень. Сюди входить придбання фарби, приведення в належний стан території освітянських закладів.

Було замінено підлогу у приміщенні 1 класу Троковицького ліцею, на черзі заміна підлоги у кабінеті математики.

За кошти державної субвенції було придбано дидактичні матеріали для першокласників Нової української школи на суму 77 тисяч гривень,  для закупівлі комп′ютерного обладнання  виділено 180 тисяч грн.,  з них 137 тисяч гривень  - кошти місцевого бюджету, і 43 тисячі – державна субвенція.

Вирішується питання з перевізниками щодо підвозу дітей та вчителів у напрямку Некраші-Троковичі, де немає шкільного автобуса, та підвозу дітей, які навчаються у школах міста Житомира.

Також здійснюються певні заходи для модернізації системи дошкільної освіти. Наразі проходить поточний  ремонт Некрашівського закладу дошкільної освіти «Бджілка» на суму 299 тисяч  930 гривень, відкриття якого заплановано на 10 вересня.

Проректор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з навчально-методичної роботи  А.Ф. Шегеда також щиро привітав освітян та усіх присутніх із проведенням першої з часу створення Оліївської громади вчительської конференції і зазначив, що сучасна освіта потребує реформування, адже змінилися вимоги до навчання, до знань і до компетентностей. Далі виступаючий детально зупинився на характеристиках Нової української школи та Державному стандарті початкової загальної освіти. Зокрема, він підкреслив, що зміни можливі тільки через впровадження педагогіки партнерства, тобто співпрацю між учителем, учнем і батьками, які мають стати рівноправними учасниками освітнього процесу та наголосив, що Нова школа буде враховувати індивідуальні здібності дитини. А вчителі зможуть готувати власні авторські навчальні програми, обирати підручники, методи, стратегії, засоби навчання. Одним із пріоритетних завдань Нової української школи є формування інклюзивного освітнього середовища. Освітнє середовище тільки тоді буде інклюзивним, коли матиме, зокрема, спланований і організований фізичний простір, у якому б діти могли безпечно пересуватися під час групових та індивідуальних занять, а також сприятливий соціальний та емоційний клімат.

Наступний 2018 – 2019 навчальний рік, на думку  А.Ф. Шегеди, має стати роком розвитку якісної освіти в Україні за рахунок створення опорних шкіл, переоснащення навчальних закладів і забезпечення їх матеріальних потреб, перегляду освітніх програм.

Також виступаючий розповів про тренінгові технології навчання педагогів, що належать до інтерактивних технологій навчання, оскільки робота здійснюється у великих і малих групах, а основними принципами є спілкування, дискусія, порозуміння, спільний пошук.

Начальник гуманітарного відділу Оліївської сільської ради Л.М. Хоцька, звертаючись до присутніх, визначила першочергові завдання і напрями роботи педагогічних колективів Оліївської сільської ради зі створення умов для здобуття якісної, сучасної та доступної освіти у новому навчальному році: «Ми об′єдналися у громаду, об′єдналися заради майбутнього. Від наших спільних зусиль залежить успіх нашої освіти. Ми повинні стати єдиним цілим, єдиним колективом, у якого спільна мета. Для задоволення освітніх потреб  жителів громади у нашій  спільноті нараховується  8 закладів освіти, з яких 4 дитячі садки, у них виховується 140 дітей, та 4 заклади загальної середньої освіти із загальною кількістю понад 400 учнів або здобувачів освіти. Освітній  процес у закладах загальної середньої освіти нашої громади  забезпечують  75 педагогічних працівників. З них мають педагогічне звання «Учитель – методист” 2 працівники, педагогічне звання “Старший учитель”- 5 працівників. Вищу кваліфікаційну  категорію присвоєно 27 педагогам, першу –17, другу  -16,  спеціалістів –15. За шкільні парти у нашій громаді сяде 52 першокласники. І якою  буде їхня шкільна дорога,  залежить тільки від нас. Для успішної реалізації освітянських реформ, відповідного технічного наповнення ми плануємо затвердити Комплексну програму розвитку галузі освіти Оліївської сільської ради», - наголосила Леся Миколаївна.

Далі директор Кам′янської ЗОШ І-ІІ ступенів О.Д.Рябчук у своєму виступі окреслила реалізацію шляхів концепції «Нова українська школа», репрезентували свої установи керівники решти шкіл громади та дитячих дошкільних закладів.

Власне в «тіло» педагогічної конференціі були «вбудовані» численні виступи-вітання учасників художньої самодіяльності  -  музично-хореографічна композиція «Чомучки» у виконані вихованців Некрашівського закладу дошкільної освіти «Бджілка», виступ учениці Кам′янської  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Надії Лебідь із піснею  «Я маленька україночка», вітання від Некрашівських дошкільнят, «танок джентльменів» троковицьких дошкільнят, танцювального колективу  кам′янської  школи, вихованців Троковицького ліцею, композиція «Мир над Україною» у виконанні ансаблю «Ритм»  Некрашівської загальноосвітньої школи тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь