Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оліївську громаду незабаром прийде «Нова українська школа»...

Дата: 19.07.2018 12:33
Кількість переглядів: 559

    Фото без описуЯк відомо, з 1 вересня 2018 року стартує ключова реформа Міністерства освіти і науки під назвою «Нова українська школа».

Головна мета цієї реформи  – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Отож метою початкової освіти має стати всебічний розвиток дитини, її талантів, здібностей, компетентностей та наскрізних умінь відповідно до вікових та індивідуальних  особливостей і потреб, формування цінностей, розвиток самостійності, творчості та допитливості.

    «Нова українська школа» – це школа, до якої, як вже зазначалося, ходити учням має бути приємно приходити. У ній мають прислухатися до їхньої думки, вчити критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами.

    Нова українська школа має прийти у кожен навчальний заклад незалежно від його розташування. Акцент буде ставитися на підготовці нового освітнього середовища, яке включає такі осередки: осередок навчально-пізнавальної діяльності; змінні тематичні осередки; осередок для гри; осередок художньо-творчої діяльності; куточок живої природи; осередок відпочинку з килимом для сидіння та гри; дитяча класна бібліотечка; осередок вчителя.

    Цьогоріч за парти Нової української школи сядуть 52 першокласники Оліївської громади: 22 учні Троковицького ліцею, по 10 учнів у Некрашівській, Оліївській та Кам′янській  ЗОШ І-ІІ ступенів.

 

    Леся Хоцька, начальник гуманітарного відділу Оліївської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь